Episcopul Dionisie Erhan pomenit la Mănăstirea pe care a păstorit-o 26 ani | FOTO

Episcopul Dionisie Erhan a fost pomenit luni la Mănăstirea Suruceni, pe care a păstorit-o timp de 26 ani și unde se află trupul său neputrezit. Slujba a fost oficiată de Mitropolitul Vladimir al Chișinăului și al Întregii Moldove împreună cu un sobor de clerici.

IPS Vladimir primit la Mănăstirea Suruceni. ©Mitropolia Chișinăului

Slujba de pomenire a fost precedată de Sfânta Liturghie, în cadrul căreia a fost oficiată o hirotonie.

Comemorarea a avut loc în contextul împlinirii a 75 ani de la trecerea la cele veșnice a Episcopului Dionisie Erhan.

Episcopul Dionisie Erhan

Vrednicul de pomenire Episcop Dionisie Erhan reprezintă una dintre cele mai marcante personalități eclesiastice basarabene din prima jumătate a secolului trecut. El a fost unul dintre luptătorii pentru realizarea statului național unitar român.

În timpul unor lucrări de consolidare la Mănăstirea Suruceni, în data de 10 iulie 2018 a fost descoperit trupul neputrezit al Episcopului Dionisie Erhan.

Trupul Episcopului Dionisie Erhan, neputrezit la 75 ani de la moarte. ©Mănăstirea Suruceni

Astfel, ca urmare a investigațiilor făcute și a dorinței credincioșilor, Mitropolia Basarabiei a început demersurile pentru canonizarea ierarhului.

Episcopul Dionisie Erhan s-a născut în 1868 la doar câțiva kilometri de Chișinău, în satul Bardar, din raionul Ialoveni.

A devenit vicar al Arhiepiscopiei Chișinăului și Hotinului în perioada 1918-1932, Episcop al Cetății Albe și Ismailului între anii 1932 și 1940, iar apoi Episcop al Argeșului în perioada 1940-1941.

Foto credit: Mitropolia Chișinăului și a Întregii Moldove

Comentarii Facebook


Știri recente