196 de tineri arădeni au participat la Olimpiada de Religie

Olimpiada Arad 3

Seminarul Teologic Ortodox din Arad a găzduit, sâmbătă 18 martie 2017, etapa judeţeană a Olimpiadei de Religie ortodoxă pentru cl. VII – XII şi pentru elevii seminarişti, precum  şi a concursului Lăsaţi copiii să vină la Mine, destinat elevilor din cl. V – VI.

Înaltpreasfinţitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, a fost prezent în mijlocul concurenţilor pe care i-a binecuvântat şi încurajat. În cuvântul său, ierarhul a explicat că aceşti tineri sunt deja olimpici, prin faptul că s-au calificat la această etapă şi biruitori şi strălucitori, precum Sfânta Cruce în învăţătura creştină.

Inspectorul şcolar pentru disciplina Religie, arhid. prof. Sirca Florin, a subliniat faptul că această zi poate fi considerată o zi de sărbătoare în viaţa elevilor, a familiilor acestora şi a profesorilor, numind-o Sâmbăta Olimpiadelor, deoarece în această zi, în toată ţara, s-au desfăşurat etapele judeţene pentru elevii care studiază Religia.

Elevii care obţin locul I, la fiecare nivel de clasă, se vor califica la etapa naţională care va avea loc la Craiova (cl. VII-XII) şi la Cluj (seminariile şi liceele teologice), în luna aprilie 2017.

 

 

 

 

 

 

Comentarii Facebook


Știri recente