Sărbătoarea Intrării în biserică a Maicii Domnului la Parohia Bocșița, Protopopiatul Zalău. PS Petroniu a oficiat Sfânta Liturghie

Luni, 21 noiembrie 2016, de sărbătoarea Intrării în biserică a Maicii Domnului, Preasfinţitul Părinte Petroniu, Episcopul Sălajului, a oficiat Sfânta Liturghie la Biserica Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul din Parohia Bocșița, Protopopiatul Zalău. Din sobor au făcut parte părintele Cătălin Lucaci, protopopul Zalăului, împreună cu preoți și diaconi din protopopiat, informează site-ul oficial al Episcopiei Sălajului.

În cadrul Sfintei Liturghii, Preasfinția Sa a hirotonit preot pe seama Parohiei Bocșița, din Protopopiatul Zalău, pe diaconul Ciprian-Vasile Sabou. De asemenea, Preasfinția Sa hirotonit diacon pe Iosif-Alin Grad.

Prima atestare documentară a satului provine din anul 1349, când apare sub numele de Baxa.

Viața bisericească din această localitate,  este consemnată din secolul al XVIII-lea când există o biserică de lemn cu hramul Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil, așezată pe dealul ce se ridică deasupra satului.

Datorită faptului că biserica de lemn a devenit neîncăpătoare, după anul 1990 s-a sfințit piatra de temelie pentru noua biserică construită din cărămimdă. Lucrările efectuate la noul locașul de cult s-au desfășurat pe durata mai multor ani, sub coordonarea mai multor preoți, fiind sfințită în luna octombrie a anului 2012.

Comentarii Facebook


Știri recente