Resfinţirea bisericii mănăstirii de la Răchitoasa, jud. Bacău

Peste o mie de pelerini au participat duminică, 22 mai 2016, la slujba de resfințire a bisericii Mănăstirii „Adormirea Maicii Domnului” de la Răchitoasa. Slujba a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, și Preasfințitul Emilian Lovișteanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului, înconjuraţi de un sobor de preoţi şi diaconi, informează site-ul oficial al Eparhiei.

În cadrul slujbei arhierești, protosinghelul Eftimie Bolin, duhovnicul acestei mănăstiri și cel care s-a implicat în mod deosebit de împlinirea acestui proiect, a fost ridicat la rangul de arhimandrit.

Restaurarea ansamblului mănăstirea Răchitoasa în vederea introducerii în circuitul turistic a fost realizată printr-un proiect finanțat prin Programul Operațional Regional 2007-2013, axa prioritară 5, implementat în perioada aprilie 2014 – decembrie 2015.

04

 

Comentarii Facebook


Știri recente

Câștigătorii Concursului Național Catehetic „Hristos – Cuvântul Care vindecă” și ai Concursului Național „Icoana Ortodoxă – lumina credinței” au fost premiați | FOTO

În aula Centrului pentru formare continuă „Dumitru Stăniloae” din București, au fost premiați luni, 20 mai 2024, câștigătorii Concursului Național Catehetic „Hristos – Cuvântul Care vindecă” și ai Concursului Național „Icoana Ortodoxă – lumina credinței”.…