Ziua Culturii Naţionale marcată la Arad

Poetul național Mihai Eminescu a fost omagiat vineri, 15 ianuarie 2016, la Centrul Cultural Județean Arad, printr-un program cultural-artistic deosebit, realizat de elevii și elevele Clasei de Actorie a Şcolii Populare de Arte din Arad.

Spectacolul închinat zilei de naştere a poetului Mihai Eminescu, numit sugestiv Cugetările Sărmanului Dionis, a fost coordonat de artista Oltea Blaga.

„Ca pedagog, am considerat mereu că am obligaţia de a-l face cunoscut pe marele poet tuturor promoţiilor de elevi pe care le-am avut. Şi aseară, după reacţiile calde ale publicului şi bujorii din obrajii copiilor, mi-am dat seama fară efort că am reuşit să transform obligaţia de care vorbeam mai devreme în plăcere. Plăcerea de a recita poezii. Membrii trupei Har au fost la înalţime şi au oferit celor prezenţi o seară de neuitat, încărcată de emoţii, de versuri şi muzică, deoarece din când în când, pianul a adăugat un farmec aparte serii. Şi răsplata nu întârziat să apară, aplauzele răsunând cu generozitate la fiecare moment”, a precizat Oltea Blaga.

„La manifestarea eminesciană de suflet și bucurie au participat părinții viitoarelor talente actoricești din Arad, numeroși iubitori de cultură românească, printre care și domnul Doru Sinaci, Directorul Centrului Cultural Județean Arad, precum și alte personalități publice ale cetății Aradului” a precizat Arhim. Teofan Mada, vicar eparhial.

Camera Deputaților a adoptat în data de 16 noiembrie 2010 un proiect de lege prin care ziua de naștere a poetului naţional Mihai Eminescu a devenit Ziua Culturii Naționale. Actul normativ a întrunit 175 de voturi favorabile. Decretul pentru promulgarea Legii privind declararea zilei de 15 ianuarie drept Ziua Culturii Naționale a fost semnat la 6 decembrie 2010, iar Legea nr. 238 din 7 decembrie 2010 a fost publicată în M.O. nr. 831 din 13 decembrie 2010.

Comentarii Facebook


Știri recente