Faza județeană a Olimpiadei de Religie pentru Seminariile Teologice, la Giurgiu

Vineri 6 martie 2015, cu binecuvântarea și în prezența Preasfințitului Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, la Seminarul Teologic ,,Teoctist Patriarhul” a avut loc etapa județeană a Olimpiadei de Religie pentru Seminarele Teologice. La concurs s-au calificat 10 elevi ai Seminarului Teologic ,,Teoctist Patriarhul”, care au susținut proba scrisă la una din următoarele discipline teologice: Studiul Vechiului Testament, Studiul Noului Testament, Istoria Bisericii Ortodoxe Române și Teologie Dogmatică. Lucrările vor fi evaluate de o comisie formată din profesorii Seminarului Teologic, elevii care vor obține punctajele cele mai mari vor participa la etapa națională a Olimpiadei de Religie pentru Seminariile Teologice, care va avea loc anul acesta la Târgoviște.

Cu acest prilej, potrivit episcopiagiurgiului.ro, Preasfinția Sa a dăruit fiecărui participant la Olimpiada de Religie cartea ,,Mii de tineri își păstrează astăzi fecioria până la căsătorie” și revista ,,Familia Ortodoxă”.

Tot vineri, Preasfințitul Părinte Episcop Ambrozie a vizitat toate clasele de elevi din fiecare an de studii de la Seminarului Teologic, îndemnându-i pe elevii seminariști să stăruie în aprofundarea cunoștințelor teologice și să se aplece cu responsabilitate asupra misiunii de slujire a Bisericii.

Comentarii Facebook


Știri recente

LIVE: Slujba Învierii la Catedrala Patriarhală

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel oficiază slujba Învierii la Catedrala Patriarhală. Mii de credincioși participă la eveniment pe Colina Patriarhiei. Din soborul slujitor fac parte Preasfințiții Părinți Varlaam Ploieşteanul şi Paisie Sinaitul, Episcopi vicari patriarhali, precum…