Faza județeană a Olimpiadei de Religie pentru Seminariile Teologice, la Giurgiu

Vineri 6 martie 2015, cu binecuvântarea și în prezența Preasfințitului Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, la Seminarul Teologic ,,Teoctist Patriarhul” a avut loc etapa județeană a Olimpiadei de Religie pentru Seminarele Teologice. La concurs s-au calificat 10 elevi ai Seminarului Teologic ,,Teoctist Patriarhul”, care au susținut proba scrisă la una din următoarele discipline teologice: Studiul Vechiului Testament, Studiul Noului Testament, Istoria Bisericii Ortodoxe Române și Teologie Dogmatică. Lucrările vor fi evaluate de o comisie formată din profesorii Seminarului Teologic, elevii care vor obține punctajele cele mai mari vor participa la etapa națională a Olimpiadei de Religie pentru Seminariile Teologice, care va avea loc anul acesta la Târgoviște.

Cu acest prilej, potrivit episcopiagiurgiului.ro, Preasfinția Sa a dăruit fiecărui participant la Olimpiada de Religie cartea ,,Mii de tineri își păstrează astăzi fecioria până la căsătorie” și revista ,,Familia Ortodoxă”.

Tot vineri, Preasfințitul Părinte Episcop Ambrozie a vizitat toate clasele de elevi din fiecare an de studii de la Seminarului Teologic, îndemnându-i pe elevii seminariști să stăruie în aprofundarea cunoștințelor teologice și să se aplece cu responsabilitate asupra misiunii de slujire a Bisericii.

Comentarii Facebook


Știri recente