10 lucruri despre Marșul pentru viață 2019: O retrospectivă punctuală

La trei săptămâni de la Marșul pentru viață vă prezentăm o retrospectivă punctuală ce surprinde aspecte specifice ale acestei ediții și amploarea evenimentului central al Lunii Pentru Viață 2019.

  1. În 2019 s-a înregistrat cel mai mare număr de localități organizatoare de evenimente pro-viață: 667 de orașe și sate în România și Republica Moldova.

După anii 2014, 2015 și 2017, anul 2019 a fost al patrulea an în care numărul de localități în care s-au organizat activități pro-viață în Luna pentru viață s-a dublat față de anul anterior. Organizarea la nivel național s-a realizat prin intermediul noii organizații „România pentru viață” condusă de Alexandra Nadane.

  1. În Luna pentru viață 2019 a fost inaugurat nou centru de sprijin în criza de sarcină, la Bacău. Serviciul social a fost aşezat sub ocrotirea Maicii Domnului, având ca hram sărbătoarea Bunei Vestiri.
  2. Adolescenții, tinerii și familiile tinere cu copii au reprezentat peste 60% dintre participanți la activitățile pro-viață.
  3. Liderii a importante organizații pro-viață din Uniunea Europeană au venit în România pentru a participa la Marșul pentru viață, între care Paul Ginoux, co-preşedintele Asociaţiei Choisir la Vie, care organizează Marșul pentru viață la Paris.
  4. S-au desfășurat peste 50 de ateliere de lectură pentru copii cu cărțile pro-viață scrise de Veronica Iani: „Așteptându-l pe Bebe”, „Bebe – O poveste din burtică”, „Ioana – O poveste despre Sindromul Down” și „Tudor – O poveste despre adopție”.
  5. Crosul pentru viață de la București a avut un număr record de participanți: peste 400 de adulți și peste 400 de copii.
  6. Cel mai mare număr de participanți la MPV 2019 s-a înregistrat la Iași, 8.000 de persoane.
  7. Patriarhul Daniel a vorbit despre amploarea avortului și despre Marșul pentru viață în predica rostită de Bunavestire, 25 martie.
  8. A fost organizat pentru prima dată evenimentul „Copiii merg la Parlamentul European”, prin europarlamentarul Cătălin Ivan care a participat și la MPV 2019.
  9. Gala Susținătorilor Vieții s-a încheiat cu premiera unei piese de teatru manifest intitulată „În loc de discurs”, one-woman show regizat de Ivona Boitan și interpretat de Ioana Picoș-Făgădaru.

Retrospectivă realizată pe baza articolului 19 lucruri de excepție la Marșul pentru viață 2019.

Vezi mai multe imagini în Galeria Foto Marșul pentru viață 2019 în București.

Foto credit: Basilica.ro / Raluca Ene

Comentarii Facebook


Știri recente