8.000 de oameni au participat la Marşul pentru Viaţă de la Iaşi

Aproximativ opt mii de oameni au participat sâmbătă, 23 martie, la Marşul pentru Viaţă organizat la Iaşi, informează Adevărul.

Evenimentul a început în jurul prânzului cu o serie de momente artistice puse în scenă de mai multe coruri de tineri şi copii din zona Moldovei, urmată de o sesiune de discursuri, moderator fiind Dan Negru.

Printre cei care s-au adresat publicului s-au numărat Ryan Day, senior policy officer în cadrul Alliance Defending Freedom Internaţional, cu sediul în Londra, şi Paul Ginox, co-preşedintele Asociaţiei Choisir la Vie, organizatoarea aceluiaşi evenimentul în Paris.

După prezentarea discursurilor, cei aproximativ 8.000 de oameni care s-au adunat în Piaţa Unirii din Iaşi au plecat într-un marş pe traseul Piaţa Unirii, strada Gavriil Musicescu, Bulevardul Independenţei, Strada I.C. Brătianu, Bulevardul Ştefan cel Mare şi înapoi în Piaţa Unirii.


MPV 2019: Mii de bucureşteni au apărat viața copiilor nenăscuți. Ce a spus mama care a purtat trei sarcini în scaun rulant


„Aici ne-a adus sărbătoarea vieţii, cu numele copiilor nenăscuţi, pentru că în România se fac foarte multe avorturi şi vrem să fim o voce pentru aceşti copii şi să sprijinim femeile însărcinate aflate în criză. Cred că oamenii au reacţionat pozitiv la iniţiativa noastră pentru că este un motiv de bucurie, o sărbătoare. Avem multe baloane, mesajele de pe pancarte sunt pozitive, suntem pentru viaţă şi după cum se observă foarte mult tineri s-au alăturat, deci se formează o generaţie care susţine viaţa”, a spus Sorina Hângănescu, referent Pro Vita Iaşi.

Evenimentul a ajuns la cea de-a VIII-a ediţie şi a fost organizat de către Departamentul Pro Vita din cadrul Sectorului de misiune al Arhiepiscopiei Iaşilor.

Marşul pentru viaţă a avut loc în acelaşi timp în peste 600 oraşe din ţară şi din Republica Moldova.

Foto credit: Doxologia

Comentarii Facebook


Știri recente