Alexandra Nadane susține la PE cauza femeilor aflate în criză de sarcină: Să depășim nivelul dezbaterii!

Alexandra Nadane, Directorul Executiv al Centrului de consiliere pentru părinți și copii „Sfânta Alexandra Împărăteasa”, a susținut la Parlamentul European cauza femeilor aflate în criză de sarcină și i-a invitat pe cei prezenți să depășească nivelul dezbaterii pro-viață versus pro-alegere pentru găsi soluții concrete de ajutor.

„Stă în puterea fiecăruia să facă ceva și nu există poziție din care să nu putem ajuta”, a spus Alexandra Nadane marți la Bruxelles.

„E nevoie de o mulțime de lucruri: de centre de consiliere în cât mai multe orașe, de acordarea unei indemnizații pentru femeile însărcinate începând cu a 14-a săptămână de sarcină pentru acoperirea problemelor neprevăzute, asigurarea unei alimentații sănătoase și a altor nevoi”.

„De politici publice care să valorizeze statutul femeilor însărcinate, de modalități prin care să nu mai fie discriminate în mediul profesional și în societate și de instrumente de lucru prin care psihologii, asistenții sociali, medicii, oamenii politici și toate instituțiile să poată oferi sprijin femeilor în criză de sarcină”.

Alexandra Nadane a propus trecerea dincolo de nivelul dezbaterilor și căutarea de soluții în 3 pași:

„Primul pas este să avem deschidere și să vrem. Al doilea este să investim timp și efort personal, iar al treilea să-i mobilizăm pe oamenii din jurul nostru să sprijine. Toate celelalte se vor adăuga”.

„Copiii merg la Parlamentul European”

Marți, 19 martie 2019, în Parlamentul European s-a desfășurat prima ediție a evenimentului „Babies Go to the European Parliament” – „Copiii merg la Parlamentul European”.

Evenimentul a fost organizat de europarlamentarul independent Cătălin Ivan la inițiativa Centrului „Sfânta Alexandra Împărăteasa”, în contextul „Lunii pentru Viață”.

Tema ediției din acest an a fost „Beyond the pro-life vs pro-choice debate, there is a room for EU to support women in pregnancy crisis”. Cu alte cuvinte, participanții au discutat despre ce putem face concret la nivelul Uniunii Europene pentru femeile în criză de sarcină, dincolo de dezbaterea pro-viață versus pro-alegere/pro-avort.

Au luat cuvântul femei care au trecut printr-o criză de sarcină, care au vorbit despre experiențele prin care au trecut, coordonatori și reprezentanți ai unor centre care sprijină femeile în criză de sarcină, membri ai Parlamentului European și persoane care doresc să deschidă centre sau să înceapă noi proiecte de sprijin.

În prima parte a evenimentului au fost prezentate testimoniale emoționante privind criza de sarcină, despre care puteți afla mai multe pe alexandranadane.ro.

Europarlamentarul Cătălin Ivan a vorbit despre necesitatea unor politici la nivel național și european prin care să fie sprijinite femeile în criză de sarcină.

În încheierea primei părți a luat cuvântul actrița Ioana Picoș, activist pro-familie și pro-viață.

Branislav Skripek, membru al Parlamentului European și președinte European Christian Political Movement, a declarat că a descoperit recent problematica femeilor în criză de sarcină și că este impresionat de mărturiile femeilor care au vorbit despre criza de sarcină.

La finalul întrunirii a fost scos în evidență faptul că ediția de anul viitor, ar trebui să reunească mame și reprezentanți ai centrelor de criză de sarcină din toate țările Uniunii Europene.

Participanții la prima ediție „Copiii merg la Parlament”. Foto: Știri pentru Viață

Citește mai multe despre eveniment pe Știri pentru Viață.

Foto credit: Știri pentru Viață

Comentarii Facebook


Știri recente