Gala Susținătorilor Vieții s-a încheiat cu premiera unei piese de teatru manifest

Ultimul eveniment din Luna pentru Viață, Gala Susținătorilor Vieții, în cadrul căreia au fost adresate mulțumiri tuturor celor implicați în acțiunile pro-viață, s-a încheiat cu piesa de teatru manifest intitulată „În loc de discurs”, one-woman show regizat de Ivona Boitan și interpretat de Ioana Picoș-Făgădaru.

Dintre rezultatele manifestărilor din Luna pentru Viață au fost subliniate: organizarea Marșului pentru Viață în 607 localități din România și Republica Moldova, înființarea unui nou centru pentru femeile în criză de sarcină la Bacău, organizarea a peste 50 ateliere de lectură pro-viață pentru copii, participarea unui număr record de persoane la Crosul pentru Viață și prima ediție a evenimentului „Copiii merg la Parlamentul European”.

Au fost premiate instituții, personalități, jurnaliști și voluntari care au sprijinit și promovat demersurile Asociațiilor „Studenți pentru Viață” și „România pentru Viață”.

Organizatorii au menționat implicarea Centrului de Presă Basilica în mediatizarea activităților pro-viață, dar și semnalul de alarmă tras de Patriarhul României referitor la numărul îngrijorător de avorturi.

După gală, „susținătorii vieții” au vizionat prima piesă de teatru pro-viață: „În loc de discurs”, un manifest menit să vorbească în numele copiilor nenăscuți.

Ioana Picoș a interpretat 11 personaje aflate în criză de sarcină. Intermezzo-urile muzicale din cadrul spectacolului au fost asigurate de Mădălina-Claudia Dănilă.

Foto credit: Studenți pentru Viață & Ziarul Lumina

Comentarii Facebook


Știri recente