Un nou proiect A.S.T.O.: Comuniune, Integrare și Formare

Asociaţia Studenţilor Teologi Ortodocşi (A.S.T.O.) a Facultăţii de Teologie Ortodoxă Justinian Patriarhul din cadrul Universităţi din Bucureşti, organizează proiectul Comuniune, Integrare și Formare, după cum ne-a precizat Mihai Paraschiv, Președinte A.S.T.O.

Proiectul se adresează studenţilor Facultăţii de Teologie Ortodoxă din Bucureşti şi are ca scop desfăşurarea unor activităţi în vederea formării şi încurajării studenţilor teologi pentru participarea la proiecte specifice sectorului de voluntariat.

Participanţii vor fi cazaţi la Stațiunea Didactică și de Cercetări Ecologice de la Sinaia, a Universităţii Bucureşti, în perioada 20 – 23 Octombrie 2016.

Consiliul Director al Asociaţiei Studenţilor Teologi Ortodocşi (ASTO) şi-a propus o serie de obiective pentru anul universitar 2016-2017, astfel încât activitatea desfăşurată să ajute la îndeplinirea scopului asociaţiei. Pentru realizarea acestora, considerăm esenţială organizarea unei activităţi de formare, în vederea unei comunicări eficiente şi a unei coordonări responsabile a viitoarelor proiecte.

Prin acest proiect ne propunem să venim în întâmpinarea dezvoltării abilităților tinerilor. Astfel, sesiunile de formare intenționează să contribuie şi la dezvoltarea personală a participanților.

Proiectul urmarește să dezvolte cunoștintele studenţilor în domenii precum: comunicare interpersonală și organizațională, discurs public, delegarea responsabilităţilor, dezvoltarea competențelor manageriale, prin organizare de training-uri și workshop-uri.

Sesiunile de training-uri reprezintă o activitate care presupune pregătirea complementară a studenţilor, ca aceştia la rândul lor să poată pregăti alţi colegi. Această pregătire are scopul de a dezvolta latura non-formală, oferind cursanţilor posibilitatea de a acumula cunoştinte practice într-un timp foarte scurt şi, de asemenea, posibilitatea de a interacţiona şi a socializa, contribuind la crearea unui cadru în care îşi pot testa, exersa şi dezvolta abilitaţile personale.

Activităţile educative şi de socializare desfăşurate la Sinaia vor fi îmbinate cu vizitarea obiectivelor turistice, cu participarea la programul liturgic al Mănăstirii Sinaia, dar şi cu momente recreative.

Comentarii Facebook


Știri recente