Un nou lăcaş de cult pentru credincioşii din Năvodari

Zilele de sărbătoare ale constănţenilor s-au încheiat ieri, 22 mai 2016, la Năvodari, unde a fost sfinţită biserica din oraş închinată Sfântului Ierarh Nicolae, informează TRINITAS TV. Slujba de târnosire a fost oficiată de Înaltpreasfinţitul Părinte Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, împreună cu Înaltpreasfinţitul Părinte Nikiphoros, Mitropolit de Amorion, în prezenţa a peste 1000 de credincioşi. În continuare, a fost oficiă Sfânta Liturghie pe un podium amenajat în curtea bisericii.

Mai multe racle cu sfinte moaște au fost aduse la Năvodari încă de seară trecută, iar toată noaptea sute de credincioși au venit să se închine.

Demisolul bisericii a fost construit în anul 2005, iar câţiva ani mai târziu a început ridicarea locaşului de cult. Astăzi biserica este cea mai înaltă din oraş, turlele având un specific rusesc. Alături de credincioşii parohiei, la construirea bisericii au participat şi autorităţile locale, dar şi reprezentanți ai Secretariatului de Stat pentru Culte.

Pentru activitatea desfășurată, cei doi preoţi ai bisericii au fost hirotesiți iconomi stravofori.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente

Ce s-a vorbit la Iași și Neamț despre „Duhovnicul Bucureștilor”

Mitropolia Moldovei şi Bucovinei şi Facultatea de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae“ din Iaşi au organizat în perioada 13-15 noiembrie 2018 Colocviul Internaţional „Întâlnirea cu Duhovnicul”, dedicată „Duhovnicului Bucureștilor” – Părintele Sofian Boghiu (1912-2002). Mitropolitul Teofan despre „Duhovnicul…