Slujbă de pomenire pentru Părintele Ilie Chişcari

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul României a oficiat în seara zilei de 21 octombrie 2014, la Parohia Dudu II Naşterea Maicii Domnului, o slujbă de pomenire pentru părintele Ilie Chişcari trecut la Domnul duminică, 19 octombrie, în urma unui accident rutier. Trupul părintelui a fost depus în biserica în care a slujit, urmând ca miercurea aceasta să fie dus la Suceava, acolo unde va fi înmormântat.

În cuvântul adresat celor prezenţi, Preafericirea Sa a arătat că trecerea la Domnul neaşteptată a părintelui Ilie Chişcari este o mare pierdere pentru familie, pentru parohie şi pentru Patriarhia Română.

„Părintele Ilie Chişcari a fost un tânăr teolog erudit care învăţa cu multă râvnă tainele teologiei, a studiat în ţară şi în străinătate, a pregătit o teză de doctorat de 700 de pagini şi a devenit o mare speranţă pentru teologia noastră românească. A fost apreciat pentru sufletul său bun ca păstor blând, ca teolog harnic şi a fost omul cel mai de nădejde în cadrul Editurilor Patriarhiei Române, unde coordona editarea Dicţionarului Biblic Ortodox şi unde a pregătit două volume despre Sfânta Taină a Pocăinţei şi despre Sfânta Euharistie. A fost de mare nădejde şi prin faptul că a început să pregătească publicarea operei integrale a unui mare profesor de teologie de la Cernăuţi, Vasile Gheorghiu şi iată acum cât de mare este pierderea prin faptul că nu îşi poate continua lucrarea misionară, teologică, eclesială începută aici. Liturghia pentru care s-a pregătit duhovniceşte şi pentru care a pregătit predică în duminica Învierii fiului văduvei din Nain o va săvârşi în Ceruri împreună cu îngerii şi acolo se va ruga pentru toţi cei îndoliaţi şi îndureraţi, pentru soţia Emanuela, pentru fiica Irina şi pentru copilul care este aşteptat să se nască. Avem această mângâiere de la Hristos Domnul că cine a slujit Lui în rugăciune pe pământ şi în fapte bune va continua slujirea aceasta în Ceruri împreună cu sfinţii bineplăcuţi Lui din toate timpurile şi din toate locurile. Este necesar ca în această perioadă să înmulţim rugăciunea pentru odihna sufletului său împreună cu drepţii şi să ne întărim duhovniceşte şi toată lumina pe care am văzut-o în persoana, viaţa şi faptele sale să devină pentru noi un imbold de a săvârşi fapte bune, de a iubi pe Hristos Domnul şi Biserica Sa pentru că numai Dumnezeu ştie când va chema pe fiecare la Sine ca să se afle în comuniunea celor care L-au iubit pe El şi au împlinit în viaţa lor voia Lui. Ne rugăm Preasfintei Treimi să consoleze, să mângâie, să întărească, familia, pe părinţi şi această parohie la care deşi a slujit puţin timp totuşi a câştigat admiraţia şi iubirea credincioşilor”, a spus Patriarhul României.

Accidentul s-a produs duminică dimineață când Părintele Ilie Chișcari mergea spre biserică pentru a oficia Sfânta Liturghie.Părintele Ilie Chişcari va fi înmormântat joi, 23 octombrie 2014, la Suceava.

Comentarii Facebook


Știri recente