Scrisoare irenică la Sărbătoarea Învierii Domnului

Eu sunt învierea și viața; cel ce crede în Mine, chiar dacă va muri, va trăi.(Ioan 11, 25)

Sanctitatea/Grația/Eminența/Excelența Voastră,

Hristos a înviat!

Adevărat a înviat!

Bucuria cerească pe care o aduce Hristos Cel înviat din morți în sufletele celor credincioși este bucuria comuniunii eterne a omului cu Dumnezeu. Învierea lui Hristos este biruința Crucii asupra păcatului și a morții, este biruința iubirii milostive și compătimitoare asupra existenței posesive, opresive și violente. Această putere ascunsă a Crucii arătată în slava Învierii lui Hristos este prezență spirituală mântuitoare a lui Hristos în lume, confirmată și mărturisită de toți cei care au purtat cu multă credință și speranță crucea suferinței lor, cerând constant ajutorul lui Hristos Cel răstignit și înviat.

Astfel, Biserica lui Hristos trăiește în lume din harul iubirii mântuitoare a lui Hristos Cel răstignit și înviat, din legătura vie cu El, iar Hristos Domnul așteaptă răspunsul fiecărui om la iubirea Lui milostivă, smerită și constantă, exprimând disponibilitatea acestuia de a deveni mâinile iubirii Lui pentru oamenii aflați în dificultate, în suferințe și în sărăcie. Cine-L primește, prin credință, pe Hristos Cel răstignit și înviat, primește Iubirea Sa milostivă, Viața și Bucuria eternă a Preasfintei Treimi, care-l ajută să vadă spiritual legătura tainică dintre Cruce și Înviere, dintre suferință și speranță, fidelitate și bucurie.

În lumina, pacea și bucuria Sfintelor Paști, Vă dorim mult ajutor de la Dumnezeu în misiunea Voastră spirituală și socială.

Cu frățească îmbrățișare în Hristos Domnul Cel înviat,

† DANIEL

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române

Comentarii Facebook


Știri recente