Recepţie la Cotroceni de Ziua Europei | Patriarhul Daniel a fost prezent la eveniment

Reception offered at Cotroceni Palace on Europe Day 2017

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a participat joi, 11 mai 2017, la recepţia organizată de Preşedinţia României la Palatul Cotroceni, cu prilejul Zilei Europei.

La eveniment au fost prezenţi: președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, Comisarul european pentru Politici Regionale, Corina Crețu, Premierul României, Sorin Grindeanu, foști preşedinţi ai ţării noastre etc.

La 10 ani de la aderare, mă bucură faptul că România își păstrează viziunea sa profund pro-europeană, a subliniat Preşedintele României, Excelenţa Sa Domnul Klaus Werner Iohannis, în cuvântul său.

Românii sunt în continuare printre cei mai pro-europeni cetățeni ai Uniunii. Aceasta pentru că proiectul european reprezintă pentru noi mult mai mult decât o simplă construcție politică. Când spunem Uniunea Europeană, spunem libertate, democrație, pace și prosperitate.


În data de 9 mai 1950, ministrul francez de externe din acea perioadă, Robert Schuman, a propus crearea unei structuri supranaţionale capabile să ofere stabilitate şi pace în Europa postbelică, dar şi prosperitate economică. Astfel a fost creată Comunitatea Europeană a Cărbunelui şi Oţelului, structură care treptat s-a transformat în ceea ce astăzi este Uniunea Europeană. România este membră UE din anul 2007.

Foto credit: presidency.ro

 

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente

Catavasier

La Editura Institutului Biblic și de Misiune Ortodoxă a apărut cartea Catavasier sau Octoih Mic. Cartea cuprinde: Cântările Învierii pe cele opt glasuri, Polielee și Mărimuri, Catavasiile de peste an și alte cântări de trebuință din…

PS Sofronie: Avem datoria să păzim unitatea Bisericii

Preasfințitul Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, a sfințit duminica aceasta biserica cimitirului parohial din Husasău de Criș, informează Pr. Cristian Rus, consilier cultural și relații mass-media al Eparhiei. După târnosirea locașului cu hramurile Învierea lui Lazăr…