Recepţie la Cotroceni de Ziua Europei | Patriarhul Daniel a fost prezent la eveniment

Reception offered at Cotroceni Palace on Europe Day 2017

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a participat joi, 11 mai 2017, la recepţia organizată de Preşedinţia României la Palatul Cotroceni, cu prilejul Zilei Europei.

La eveniment au fost prezenţi: președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, Comisarul european pentru Politici Regionale, Corina Crețu, Premierul României, Sorin Grindeanu, foști preşedinţi ai ţării noastre etc.

La 10 ani de la aderare, mă bucură faptul că România își păstrează viziunea sa profund pro-europeană, a subliniat Preşedintele României, Excelenţa Sa Domnul Klaus Werner Iohannis, în cuvântul său.

Românii sunt în continuare printre cei mai pro-europeni cetățeni ai Uniunii. Aceasta pentru că proiectul european reprezintă pentru noi mult mai mult decât o simplă construcție politică. Când spunem Uniunea Europeană, spunem libertate, democrație, pace și prosperitate.


În data de 9 mai 1950, ministrul francez de externe din acea perioadă, Robert Schuman, a propus crearea unei structuri supranaţionale capabile să ofere stabilitate şi pace în Europa postbelică, dar şi prosperitate economică. Astfel a fost creată Comunitatea Europeană a Cărbunelui şi Oţelului, structură care treptat s-a transformat în ceea ce astăzi este Uniunea Europeană. România este membră UE din anul 2007.

Foto credit: presidency.ro

 

Comentarii Facebook


Știri recente

Factbox: Îmbătrânirea demografică în România

Sociologii şi demografii definesc îmbătrânirea demografică drept creşterea ponderii persoanelor vârstnice – de peste 65 de ani – în cadrul efectivului total al populaţiei studiate, în detrimentul celorlalte categorii de vârstă – tinerii şi adulţii,…