Procesiune cu sfintele icoane în București

În București a strălucit sâmbătă seara Lumina Ortodoxiei. Sute de preoți, diaconi și credincioși au participat la tradiționalul pelerinaj organizat de străzile Capitalei cu prilejul Duminicii Dreptei Credințe, informează TRINITAS TV. Cu multă dragoste și răbdare au suportat frigul, ploaia, au arătat că sunt adevărați mărturisitori.

Pelerinajul „Icoana, fereastră spre Dumnezeu” se află la cea de-a VII-a ediție și a fost găzduit de Parohia Icoanei.

„Este un mod de a activa pe credincioșii noștri care se simt foarte bine atunci când sunt membri activi și nu membri pasivi ai Bisericii noastre”, a spus Pr. Protopop Ion Popescu de la Protopopiatul Sector 2 Capitală.

„Pelerinajul de anul acesta este foarte liniștit și foarte ordonat și este foarte dorit pentru că este la a șaptea ediție deja și credincioșii s-au obișnuit”, a explicat Pr. Nicolae Necula de la Parohia Icoanei, București.

„Mulțimea de credincioși care ne însoțește și mulțime de preoți arată în primul rând puterea credinței”, a menționat Pr. Liviu Nechita, preot slujitor la Biserica Icoanei.

Anul acesta, a fost purtată în procesiune Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la Mănăstirea ieșeană Hadâmbu. La finalul procesiunii, în Parcul Grădina Icoanei a fost susținut și un concert de muzică religioasă.

La pelerinaj a fost prezent Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop-vicar patriarhal, care, după concert, a ținut un cuvânt de învățătură.

„În această atmosferă de noapte, luminată de făcliile și lumânările pe care le purtați în mâini, dar mai ales luminată de lumina credinței curate pe care o purtați în suflete ne-am adunat și în seara aceasta mai întâi la Slujba Vecerniei la Biserica Icoanei, în pelerinaj mai apoi, iar acum în acest parc pentru a mulțumi lui Dumnezeu pentru darul luminii Ortodoxiei, credința cea dreaptă și mântuitoare”, a arătat Preasfinția Sa.

Ierarhul i-a îndemnat pe credincioși să rămână statornici în dreapta credință.

În Duminica Ortodoxiei, după Sfânta Liturghie, pelerinajul va fi organizat pe același traseu.

Comentarii Facebook


Știri recente