Patriarhul Daniel: „Naşterea de prunci este întotdeauna un dar de la Dumnezeu”

Faptul că Fecioara Maria se naşte din părinţii foarte evlavioşi şi rugători Ioachim şi Ana, aflaţi la o vârstă înaintată, ne arată că orice naştere de prunci este o binecuvântare de la Dumnezeu, a spus astăzi Patriarhul României.

Biserica Ortodoxă sărbătoreşte joi, 8 septembrie 2016, Naşterea Maicii Domnului. În cuvântul rostit la Paraclisul istoric al Reşedinţei Patriarhale, Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Române a evidenţiat că sărbătoarea de astăzi ne transmite următorul adevăr: naşterea de prunci este întotdeauna un dar de la Dumnezeu.

Uneori Dumnezeu îngăduie ca cineva să nu aibă imediat copii în baza naturii pentru a arăta că natura, dacă este roditoare, este roditoare nu de la sine prin înlănţuirea de legi oarbe ale naturii, ci este roditoare tot prin binecuvântarea lui Dumnezeu. Deci, natura umană când este sănătoasă şi roditoare este pentru că în rodirea însăşi se află lucrător harul lui Dumnezeu. Şi atunci când soţul şi soţia care doresc să aibă copii nu au copii înţeleg mai bine că naşterea de prunci este un dar de la Dumnezeu şi nu un simplu dar natural care vine de la sine în mod automat. Indiferent că e vârstă tânără sau înaintată naşterea de prunci este totdeauna un dar de la Dumnezeu. Numai când nu primim imediat acest dar ne dăm seama cât de mare este valoarea lui. Ca şi sănătatea, numai când nu mai avem sănătatea înţelegem mai bine cât de preţioasă este ea, a explicat Preafericirea Sa.

Cu prilejul începutului noului an şcolar, Patriarhul României a felicitat pe toți elevii și profesorii. De asemenea, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel se roagă lui Dumnezeu să binecuvinteze pe toţi copiii împreună cu părinţii şi profesorii lor.

Pentru că ne apropiem de începutul anului şcolar, felicităm pe toţi profesorii, pe toate profesoarele care iubesc pe copii şi tineri ca pe proprii copii şi îi formează intelectual şi spiritual. Felicităm mai ales profesoarele sau profesorii de religie care contribuie mult la formarea spirituală a copiilor şi a tinerilor. Aceasta este binecuvântarea sau bucuria pe care ne-o aduce în primul rând Sărbătoarea Naşterii Maicii Domnului. Este o binecuvântare peste toţi copiii, peste toate familiile, peste toţi oamenii care iubesc pe toţi copiii şi îi ajută după posibilităţi. De aceea, noi ne rugăm Mântuitorului Iisus Hristos ca prin mijlocirile Maicii Sale, a Născătoarei de Dumnezeu şi Pururea Fecioarei Maria, să binecuvinteze toate familiile şi pe toţi copiii. Ne rugăm şi pentru toţi cei care înţeleg cât de mare este darul de a avea copii crescuţi în credinţă, cu frică de Dumnezeu şi cu dragoste faţă de părinţi, faţă de profesori, faţă de educatori şi faţă de toţi cei care care îi ajută, care îi îndrumă şi cultivă în ei demnitatea omului creat după chipul lui Dumnezeu, a mai subliniat Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Române.

La final, Patriarhul Daniel a felicitat pe toți cei care poartă numele de Maria, Marian și derivate ale acestor nume.

Cu prilejul acestei sărbători a Naşterii Maicii Domnului felicităm pe toate mamele şi pe toţi taţii care au copii şi pe toţi cei care deşi nu au propriul copil după trup arată dragoste părintească faţă de toţi copiii săraci, singuri, abandonaţi în casele lor sau în spitale. Este foarte important ca în această zi să felicităm pe toate femeile care poartă numele de Maria, dar şi pe bărbaţii care poartă numele de Marian sau alte nume care se referă la Maica Domnului. Le dorim tuturor sănătate şi mântuire, pace şi bucurie şi mult ajutor de la Dumnezeu în viaţa lor, spre mântuirea lor şi spre bucuria Bisericii lui Hristos, a conchis Preafericirea Sa.

 Aproximativ 2, 4 milioane de români îşi sărbătoresc astăzi ziua onomastică.

Foto: Ziarul Lumina

Audio: Radio TRINITAS

Comentarii Facebook


Știri recente

Muzeu băcăuan dedică o expoziție Mănăstirii Bogdana de pe Valea Trotușului, unde a fost stareț Sf. Teodosie de la Brazi

Complexul Muzeal „Iulian Antonescu” Bacău, în parteneriat cu Arhiepiscopia Romanului și Bacăului, a inaugurat joi expoziția foto-documentară „Istorie, Sfințenie și Moștenire: Mănăstirea Bogdana”. Au fost expuse fotografii, manuscrise, documente, obiecte liturgice și de cult și icoane, precum și…