Mitropolia Munteniei și Dobrogei | Candidații pentru obținerea gradelor în preoție au susținut proba orală

Clerici din Mitropolia Munteniei și Dobrogei au susținut, vineri, 14 iulie 2017, examenul oral pentru obținerea gradelor în preoție. Comisia a fost prezidată de Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

Printre subiectele discutate s-au numărat:

  • Consumerismul;
  • Consecințele secularizării în teologie, viața Bisericii și în societate;
  • Modalități de depășire a efectelor secularizării;
  • Tendințe curente în lumea post modernă: relativism, sincretism și indiferentism religios;
  • Riscuri și consecințe ale pierderii valorilor familiei creștine;
  • Implicații ale sistemului tehnologic actual și impactul acestora în misiunea Bisericii;
  • Specificul ateismului actual.

Potrivit Preasfințitului Părinte Timotei Prahoveanul, cunoștințele dobândite de participanți în urma probei de astăzi reprezentă un plus pentru activitate lor pastorală.

Toate temele dezbătute în cadrul sesiune de examinare deschid anumite perspective slujitorilor Bisericii care au o vechime relativă sau chiar o vechime mai mare și care s-au prezentat pentru obținerea gradului definitiv în preoție, respectiv gradului 2, a declarat Preasfinția Sa pentru Radio Trinitas.


Rezultatele finale vor fi afișate la începutul săptămânii viitoare. Timp de 10 zile, preoții au participat la mai multe cursuri susținute de profesori de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din București.

Photo by Gheorghe Anghel /  Basilica.ro

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente

Statistici | Filantropie şi dăruire pentru semeni. Mii de persoane au beneficiat de Programele „Sănătate pentru Sate” şi „Prevenție și educație pentru sănătate”

Prin programele Sănătate pentru Sate şi Prevenție și educație pentru sănătate, derulate cu binecuvântarea Patriarhului Daniel, mii de români au fost îndrumaţi şi ajutaţi pentru a-şi îmbunătăţi starea de sănătate. Ei au fost consiliaţi de…

Patriarhul Daniel la Curtea de Arges

Primire călduroasă a Patriarhului Daniel la Curtea de Argeș. Preafericirea Sa va participa la evenimentele dedicate celor 500 ani de existență a ctitoriei Sfântului Neagoe Basarab

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a ajuns luni seară la Catedrala Arhiepiscopală din Curtea de Argeș, unde a fost întâmpinat de IPS Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, și de sute de credincioși, între…