Lumina Sfântă | Patriarhul Ierusalimului a primit vizita delegației Patriarhiei Române

Delegația Patriarhiei Romane, prezentă la Ierusalim pentru a aduce în România Lumina Sfântă, s-a întâlnit vineri, 14 aprilie 2017, cu Preafericitul Părinte Teofil al III-lea, Patriarhul Ierusalimului.

Delegația condusă de Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcopul Vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, a ajuns joi, 13 aprilie, în Țara Sfânta. În cursul zilei de ieri, spre seară, membrii delegației  participat la Vecernia Mare oficiată de Preafericirea Sa în Biserica Învierii.

Lumina de la Ierusalim | Delegația Patriarhiei Române a ajuns în Țara Sfântă – Basilica.ro

Delegația Patriarhiei Române, care va aduce în țara noastră Lumina de la Biserica Mormântului Domnului, a ajuns în Ţara Sfântă. Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, conduce delegația Bisericii noastre. Sfânta Lumină de la Ierusalim va fi adusă în România de Sfintele Paști – Basilica.ro Cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, în…

Întâlnirea cu Patriarhul Ierusalimului a avut loc după slujba Vecerniei.

Preasfinţitul Părinte Timotei Prahoveanul a transmis mesajul irenic din partea Patriarhului României și a mulțumit pentru primirea delegației române la ceremonia pogorârii Sfintei Lumini. În semn de recunoștință din partea Patriarhului Bisericii Ortodoxe Române, Preasfinţia Sa a oferit Patriarhului Ierusalimului un dar simbolic.

Lumina de la Ierusalim | „În timp ce toţi se rugau, o candelă s-a aprins cu Lumina Domnului, fără ajutorul vreunui muritor” – Basilica.ro

Lumina Sfântă este darul de pace şi bucurie pe care Iisus Hristos îl dăruieşte clericilor şi credincioşilor ca dovadă a iubirii Lui – Patriarhul Daniel. Ceremonia pogorârii Sfintei Lumini constituie, până astăzi, un eveniment religios de maximă importanţă pentru Biserica Ortodoxă. Ceremonialul începe în dimineaţa Sâmbetei Mari şi are anumite etape.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente