Centrul de Presă Basilica, ctitoria Patriarhului Daniel | 10 ani de patriarhat misionar mediatic

Patriarhul Daniel şi membrii Centrului de Presă Basilica (69)

Odată cu intronizarea Patriarhului Daniel, Biserica Ortodoxă Română a înţeles necesitatea extinderii misiunii sale în societate prin mijloacele moderne de comunicare. Nevoia intensificării misiunii spirituale a Bisericii „dincolo de zidurile Bisericii” prin intermediul new media a fost semnalată încă din momentul rostirii cuvântului prilejuit de ridicarea în demnitatea de Patriarh al României, în 30 septembrie 2007.

Cuvintele Patriarhului Daniel s-au concretizat în 27 octombrie 2007 când a fost inaugurat Centrul de Presă Basilica format din următoarele componente: Radio TrinitasTrinitas TVPublicațiile LuminaAgenția de Știri Basilica și Biroul de Presă.

Întărirea sufletească a credincioşilor este un obiectiv prioritar al Bisericii. Un rol esenţial în îndeplinirea acestui scop îl are Centrul de Presă Basilica care contribuie la zidirea duhovnicească a credincioşilor, fiind un mijloc de informare, dar şi de formare.

Conform Patriarhului nostru, activităţile misionare ale Bisericii care vizează atât latura spiritruală, cât şi cea materială sunt defăşurate concomitent. Făcând referire la construirea Catedralei Naţionale, Patriarhul României a evidenţiat că este, o necesitate, dar paralel cu aceasta şi înainte de începerea ei am intensificat zidirea duhovnicească a Bisericii din suflete.

Noi am intensificat zidirea duhovnicească prin mijloace media contemporane ca pregătire şi lucrare paralelă cu zidirea Basilicii – Catedrala Înălţarea Domnului şi Sfântul Andrei, cel întâi chemat, Ocrotitorul României. Deci, nu a fost întâmplătoare alegerea numelui acestei zidiri duhovniceşti prin ştirile pe care noi le transmitem pentru a face cunoscută lucrarea bisericii şi Basilica nouă  – Catedrala Neamului, explică Preafericirea Sa.

Centrul de Presă afirmă o raportare diferită a Bisericii faţă de societate şi faţă de problemele cu care se confruntă membrii corpului eclesial, cler şi popor. Ancorată în tradiţie, deloc străină de mijloacele moderne de comunicare, Biserica Ortodoxă Română nu rămâne indiferentă la provocările contemporane şi transmite cuvântul mântuitor în casele românilor prin toate canalele de comunicare pe care modernitatea i le pune la dispoziţie.

Urmăreşte-ne pe următoarele reţele de socializare:

 

Comentarii Facebook


Știri recente