A doua zi de Sfintele Paști la Mănăstirea Corbeni

În a doua zi de Sfintele Paști, credincioșii care au venit să se roage în biserica Mănăstirii Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul din Corbeni, au participat la Sfânta Liturghie oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeşului şi Muscelului, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi.

În cuvântul de învățătură, Înaltpreasfinția Sa a subliniat importanţa iertării păcatelor semenilor noştri, după cum subliniază reprezentanţii Biroului de Presă al Eparhiei.

 „Dumnezeu a făcut pe om după Chipul și asemănarea Sa, dintru început, iar acum, este și mai uimitor ceea ce Dumnezeu a gândit să săvârșească, adică, să îngăduie ca Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu și Fiul Omului să ia chipul smeritului nostru trup! În ce scop? Ca să ne facă pe noi asemenea chipului slavei Sale: ”Și toate lucrurile acestea sunt de la Dumnezeu, care ne-a împăcat cu El prin Iisus Hristos și ne-a încredințat slujba împăcării, că adică, Dumnezeu era în Iisus Hristos, împăcând lumea cu Sine, neținându-le în seamă păcatele lor, și ne-a încredințat nouă propovăduirea acestei împăcări”, a mărturisit Ierarhul.

***

Mănăstirea cu hramul „Naşterea Sfântului Ioan Botezătorul” din comuna Corbeni a fost construită pe un teren donat în anul 1943 de Gheorghe Erbaşu. Lucrările au rămas nefinalizate, biserica fiind folosită mult timp ca staul pentru oile localnicilor.După anul 1989, la iniţiativa Înalt Preasfinţitului Arhiepiscop Calinic, au început lucrările de reconstruire, care au fost terminate în anul 2004, mănăstirea fiind sfinţită în data de 24 iunie, în ziua de cinstire a Naşterii Sfântului Ioan Botezătorul. Lângă biserică s-a ridicat, în perioada 2000-2004, un corp de chilii la baza căruia s-a amenajat paraclisul.Această lucrare a fost executată în condiţii extrem de grele de Sectorul construcţii şi patrimoniu al Arhiepiscopiei Argeşului şi Muscelului, coordonat de p.c. părinte consilier, arhid. Caliopie Ichim. Mănăstirea este astăzi un important punct de pelerinaj pentru cei care traversează comuna Corbeni, frumoasa construcţie monahală fiind aşezată foarte aproape de Barajul Vidraru şi de traseul montan Transfăgărăşan.

Comentarii Facebook


Știri recente