2018 | Acțiunile voluntarilor de la Paraclisul CMN în cifre: Donare de sânge și aparatură medicală

Voluntarii de la Paraclisul CMN au continuat și în 2018 sprijinirea actului medical prin campaniile deja consacrate pe care le desfășoară sub coordonarea Arhim. Ciprian Grădinaru.

16 tone sânge

Campania „Donează sânge, salvează o viață” a venit în sprijinul actului medical cu peste 16 tone de sânge în 6 ani de când a fost lansată (aprilie 2013).

Implicarea concretă a voluntarilor a constat în organizarea de campanii de donare, susținerea centrelor de transfuzii din București și Ploiești cu produse alimentare pentru donatori și participarea la dotarea centrelor cu aparatură medicală.

În anul 2018 Centrul de Transfuzii Ploiești a fost sponsorizat săptămânal cu produse de patiserie (19600 de cornuri) iar Centrul de Transfuzii al Spitalului Militar din București a fost sponsorizat cu produse de patiserie pentru anumite campanii de donare de sânge.

72.000 euro în aparatură medicală

De asemenea, voluntarii au participat în anul 2018 la proiecte de dotare a Centrelor de Transfuzii din București, Ploiești, Constanța cu aparatură medicală în valoare totală de 72.000 euro.

Despre implicarea Bisericii în sprijinirea actului medical, voluntarul coordonator Alina Jiga Scurtu a spus că nu se limitează la ceea ce fac cei de la Paraclisul CMN, ci există numeroase acțiuni în întreaga țară, la nivel de eparhii și protopopiate, care nu au fost contorizate în acest calcul.

Tot în sprijinirea actului medical, voluntarii de la Paraclisul Catedralei Naționale au continuat și seria de acțiuni „Sănătate pentru sate” și „Prevenție și educație pentru sănătate”.

Aproximativ 8.000 de oameni din categorii dezavantajate social au beneficiat de servicii de asistenţă medicală primară și analize gratuite. De asemenea, 12.000 persoane, în special copii și tineri din mediul rural, au beneficiat de sfaturi privind prevenirea îmbolnăvirii și recomandări pentru o viață sănătoasă.

Voluntarii de la Paraclisul Catedralei Naționale desfășoară activități sociale constant în mai multe direcții. Unele s-au concretizat în adevărate campanii, altele au loc frecvent, sau izolat, toate desfășurate din dragoste de semeni (filantropia). Vezi zece direcții în care activează constant voluntarii de la Paraclisul CMN.

Foto credit: arhiva Basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente