Valori ale Ortodoxiei românești: Mănăstirea Căldărușani

La Editura Basilica a Patriarhiei Române a apărut recent al II-lea volum al lucrării „Valori ale Ortodoxiei românești: Mănăstirea Căldărușani”.

Cartea constituie o lucrare document ce cuprinde unele aspecte din istoria lăcașului de cult.

În cele peste 600 de pagini ale lucrării semnate de Pr. Florin Șerbănescu, se regăsesc 103 documente privind istoria Mănăstirii Căldărușani.

De asemenea sunt prezentate manuscrise din colecția mănăstirii, catagrafii (fragmente) din secolele XVIII și XIX, lista stareților începând din 1637 până în prezent, precum și date biografice ale egumenilor.

Lucrarea poate fi achiziţionată prin intermediul site-ului Librăriei Cărților Bisericești, prin comandă la [email protected][email protected] sau la numărul de telefon 021.335.21.28.

Foto credit: Librăria Cărților Bisericești

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente

Ministerul Tineretului și Ministerul Educației promovează sportul în rândul elevilor. Ce competiţii organizează Biserica

Ministerul Tineretului și Sportului și Ministerul Educației Naționale au aprobat un protocol de colaborare privind elaborarea, organizarea, coordonarea și monitorizarea „Programului național” pentru încurajarea participării preșcolarilor, elevilor și studenților la activități cu caracter sportiv.  Scopul…