Sediu al grupului Alcoolici Anonimi din Roman, sfințit de Arhiepiscopul Ioachim

Arhiepiscopul Ioachim a sfințit sâmbătă, 22 februarie 2020, un nou sediu destinat tratării persoanelor dependente de alcool, aflat în incinta Liceului Teologic „Episcop Melchisedec” din Roman.

Evenimentul a avut loc la împlinirea primului an de la înființarea grupului Alcoolicii Anonimi (AA) „Renașterea” din Roman.

Au fost invitați membri ai grupurilor AA din zona Moldovei care și-au propus să lupte împotriva dependenței și să transmită mai departe acest mesaj, informează Arhiepiscopia Romanului și Bacăului.

Lucrările pentru amenajarea acestui centru au fost coordonate de Protos. Gabriel Roșu, profesor de spiritualitate în cadrul seminarului romașcan, cu sprijinul unor binefăcători, preoți și credincioși.

Centrul are în prezent 7 persoane în tratament specific și va dezvolta în curând activități cu caracter educativ și social în cadrul unei asociații intitulate „Pantanassa”.

După slujba de sfințire, IPS Ioachim a oferit distincții de vrednicie susținătorilor acestui proiect, apoi a reliefat importanța voinței și a stăruinței în lupta cu acest tip de patimi și a încurajat persoanele care au decis „să lupte pentru despătimire și fericire”.

Foto credit: Arhiepiscopia Romanului și Bacăului


Pentru ultimele noutăți din lumea ortodoxă urmărește-ne pe Twitter. @AgentiaBasilica!

Comentarii Facebook


Știri recente