„Săptămâna altfel – Să știi mai multe, să fii mai bun!” la Seminarul Teologic Ortodox Arad

 

Săptămâna 18-22 aprilie 2016 a însemnat pentru toate școlile din Învățământul Preuniversitar din România săptămâna activităților extracurriculare, a deschiderii căilor cunoașterii prin alte modalități decât cele obișnuite ale procesului instructiv-educativ. Astfel, elevii seminariști arădeni au avut parte în acest an de multiple posibilități de a-și lărgi orizonturile de cunoaștere spirituală și intelectuală, dar și fizice. Fiecare zi a însemnat pentru aceștia participarea la unele slujbe specifice acestei perioade a anului bisericesc.

Luni s-au săvârșit Ceasurile, urmate de un cuvânt de învățătură al părintelui duhovnic al școlii, pr. prof. Codin Șimonca-Oprița, privitor tocmai la semnificația specială a Laudelor în viața liturgică a Bisericii, în special a ceasurilor. Marți, elevii au participat la slujba Pavecerniței Mari, bucurându-se de asemenea de un cuvânt de învățătură legat de semnificațiile acesteia. Miercuri s-a săvârșit slujba Acatistului Sf. Mare Mucenic Gheorghe, a cărui prăznuire se face în fiecare an la 23 aprilie. Cuvântul de învățătură al părintelui duhovnic s-a referit la importanța mărturisirii credinței, îm orice condiții, cu orice riscuri privitoare la lumea de aici. Joi elevii au participat la Acatistul „Rugului Aprins”, alcătuit de monahul Daniil de la Rarău, cuvântul duhovnicului fiind legat de moștenirea Mănăstirii Antim.Vineri s-a săvârșit Sfânta Liturghie a Darurilor mai Înainte Sfințite, la care mulți elevi seminariști s-au împărtășit cu Sfintele Taine ale Domnului nostru Iisus Hristos.

„În felul acesta ultima săptămână din Postul Mare, cea care premerge Săptămânii Mari, s-a constituit pentru elevii seminariști arădeni într-un moment de deschidere a orizonturilor cunoașterii, de parcurgere a unor momente emoționante, pline de semnificații multiple”, a subliniat pr. prof. Codin Șimonca-Oprița, de la Biroul de Comunicare al Eparhiei.

Comentarii Facebook


Știri recente

Mănăstirea Mușinoaele are un nou stareţ

Ieromonahul Sofronie Nechita este noul stareţ al Mănăstirii Mușinoaele din Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei. Părintele a fost prezentat obştii duminică de Înaltpreasfinţitul Părinte Ciprian, care şi-a exprimat convingerea că noul stareţ va continua cu aceeași…