PS Antonie: „Să postim şi să înmulţim fapta bună ca să venim cu sufletele luminate către slăvita Înviere”

„Să postim şi să înmulţim fapta bună ca să venim cu sufletele luminate către slăvita Înviere”, a fost îndemnul Preasfinţitului Părinte Antonie de Orhei, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Chişinăului, adresat credincioşilor prezenţi miercuri, 30 martie 2016, la biserica „Sfântul Ierarh Nicolae” din localitatea Pojăreni, rn. Ialoveni.

După cum informează Biroul de presă al Mitropoliei Basarabiei, Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Petru, Mitropolitul Basarabiei şi Exarh al Plaiurilor, Preasfinţitul Părinte Antonie de Orhei a fost prezent miercurea aceasta în mijlocul comunităţii Pojăreni şi a oficiat, împreună cu un sobor de preoţi, Taina Sfântului Maslu  pentru folosul sufletesc al credincioşilor de aici.

După oficierea Sfintei Taine, Preasfinţitul Părinte Antonie a vorbit despre rolul Tainei Sfântului Maslu în creşterea duhovnicească şi ajutorul în însănătoşirea sufletului şi trupului creştinului.

 „Suntem în perioada Sfântului şi Slăvitului Post al Sfintelor Paşti când ne rugăm, postim şi facem mai multe metanii. Postul este o perioadă de împăcare cu Dumnezeu, o perioadă când prin Taina Sfintei Spovedanii şi Taina Sfântului Maslu însănătoşim sufletul şi trupul. În mod special, în post se recomandă să primim această Taină, pentru că suntem mai pregătiţi pentru acest lucru. Să continuăm postul cu rugăciuni, să postim şi să înmulţim fapta bună ca să venim cu sufletele luminate către Slăvita Înviere”, a îndemnat Preasfinţitul Părinte Antonie.

La final, Părintele Alexandru Furdui a mulţumit Preasfinţiei Sale pentru prezenţa sa în mijlocul comunităţii de la Pojorăni şi a adus mulţumiri şi preoţilor coslujitori la Taina Sfântului Maslu.

Comentarii Facebook


Știri recente