Piesa de teatru „Osânda cărţilor” va fi pusă în scenă la Braşov

Casa de Cultură din Zărneşti, judeţul Braşov, va găzdui duminică, 6 mai 2018, piesa de teatru “Osânda cărţilor”, informează site-ul oficial al Mitropoliei Ardealului. 

Spectacolul, în regia actriţei Simona Pandele și a părintelui Bogdan-Aurel Teleanu, este dedicat Centenarului Marii Uniri.

Piesa de teatru recreează un personaj care a locuit în oraşul Zărneşti, „un ţăran care nu are mare pregătire intelectuală, dar are un bun simţ, o intuiţie a vieţii; este refractar faţă de ideea de a-şi înstrăina pământul pentru constituirea gospodăriei agricole colective şi iubeşte cărţile”.

„Poate că unui intelectual nu i-ar fi trecut prin cap că un ţăran fără şcoală poate iubi cărţile, dar acesta dovedeşte într-adevăr că în oamenii simpli există o „nostalgie a culturii”, pe care o doreşte să o lase moştenire copiilor şi nepoţilor săi”, îl caracterizează criticul literar Alex Ştefănescu, referindu-se în special la personajul literar din romanul omonim.

Spectacolul „Osândă Cărţilor” pus în scenă de o trupă de tineri actori, coordonaţi de Simona Pandele, transpune ideea creştină potrivit căreia „apărătorii Ortodoxiei în vremea regimului comunist din România au fost şi făuritorii Marii Uniri”.

Intrarea la acest spectacol este liberă! Pentru această reprezentație sunt disponibile 150 de locuri.

Foto credit: Mitropolia Ardealului

Comentarii Facebook


Știri recente