Peste 120 de copii ocrotiţi de Sfântul Ierarh Leontie, la Rădăuţi

Biserica Ortodoxă Română cinsteşte mâine, 01 iulie 2016, pe Sfântul Ierarh Leontie de la Rădăuţi. Cu acest prilej, Aşezământul pentru Copii Sfântul Ierarh Leontie din Rădăuţi îşi sărbătoreşte ocrotitorul. În această instituţie socială  sunt îngrijiţi peste 120 de copii care au o situaţie socială fragilă.

La sfinţirea centrului, în data de 06 noiembrie 2015, Patriarhul României a mărturisit că este o mare binecuvântare să vedem un așezământ pentru copii atât de frumos, atât de bine organizat. Este cel mai bine organizat şi cel mai frumos din întreaga Românie.

Sfinţirea Așezământului de copii „Sfântul Ierarh Leontie” din Rădăuți – Basilica.ro – Agenția de presă a Patriarhiei Române

Aşezământul pentru Copii Sfântul Ierarh Leontie asigură un mediu stabil și oferă servicii integrate de calitate copiilor din incinta instituției, în vederea reintegrării în familie sau, după caz, reintegrării socio-profesionale și pregătirii pentru viață independentă. Această instituţie de ocrotire socială, construită la iniţiativa părintelui Arhimandrit Iustin Dragomir, stareţul mănăstirii Bogdana din Rădăuţi, este destinată orfanilor şi copiilor din familii defavorizate.

Educaţia este deosebit de importantă. Sfântul Ioan Gură de Aur, dar şi alţi Sfinţi Părinţi, arată că educaţia aceasta creştină este mai preţioasă decât simpla naştere biologică a copiilor pentru că se formează duhovniceşte ca unii care sunt bucurie pentru părinţi, pentru Biserică, pentru societate, dar şi pentru Împărăţia Cerurilor, mai spunea Preafericitul Părinte Daniel la sfinţirea Aşezământului.

Scopul Aşezământului vizează înlocuirea temporară sau atât cât este necesar – atunci când situaţia nu permite reintegrarea copilului în familia naturală sau în cea extinsă – a responsabilităţilor părinteşti. Grupul ţintă al serviciului social este format din copii defavorizaţi (orfani, lipsiți de mijloace de existență, precum şi copii proveniți din familii dezorganizate) cu vârsta curpinsă între 3 – 18 ani, de pe raza județului Suceava.

Aşezământul este ocrotit de Sfântul Ierarh Leontie de la Rădăuţi, un om milostiv care a ajutat pe cei săraci din ceea ce avea la îndemână mănăstirea sau eparhia, după cum a precizat Înaltpreasfinţitul Părinte Pimen, Arhispiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, arătând că el a ştiut că milostenia acoperă mulţime de păcate. Milostenia ne apropie sufleteşte de cel pe care îl ajutăm şi ne face să-l iubim şi mai mult.

Sfântul Ierarh Leontie de la Rădăuți – Basilica.ro – Agenția de presă a Patriarhiei Române

Comentarii Facebook


Știri recente