Liturghie arhierească la Mănăstirea Bogdana din Rădăuți

Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Pimen a slujit marți, 1 iulie 2014, Sfânta Liturghie la Mănăstirea Bogdana din Rădăuți, județul Suceava, informează „Ziarul Lumina”.

Evenimentul s-a bucurat de prezența unui număr mare de credincioși, precum și de participarea copiilor ocrotiți de Așezământul „Sfântul Leontie de la Rădăuți”.

Mănăstirea Bogdana din județul Suceava a îmbrăcat în prima zi a acestei luni straie de sărbătoare, când l-a cinstit pe Sfântul Ierarh Leontie de la Rădăuți, ale cărui moaște se află în biserica acestei așezări monahale. Slujba Sfintei Liturghii a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi. Din soborul slujitorilor au mai făcut parte arhim. Melchisedec Velnic, exarhul mănăstirilor din Eparhia Sucevei și Rădăuților, și arhim. Justin Dragomir, starețul Mănăstirii Bogdana. La această sărbătoare au participat credincioși din municipiul Rădăuți, precum și pelerini din localitățile învecinate, care au dorit să-l cinstească pe Sfântul Leontie de la Rădăuți. În același timp, la acest moment de rugăciune au asistat copiii și tinerii de la Așezământul „Sfântul Ierarh Leontie de la Rădăuți” al Mănăstirii Bogdana din județul Suceava, care l-au întâmpinat cu flori pe ierarhul locului. În cuvântul de învățătură adresat cu acest prilej, Înaltpreasfințitul Pimen a menționat că „Sfântul Leontie a fost un om care a propovăduit dreapta credință”, iar apoi a făcut referire la importanța rugăciunii. „Rugăciunea este darul lui Dumnezeu, pentru că prin rugăciune ne apropiem de El cu mintea, cu sufletul și cu inima. Omul simte nevoia de a se ruga, apropiindu-se astfel de Dumnezeu. El simte nevoia de a merge cu mintea dincolo de ceea ce se vede cu ochiul trupesc. Sfântul Ierarh Leontie de la Rădăuți a fost un om milostiv care a ajutat pe cei săraci din ceea ce avea la îndemână mănăstirea sau eparhia. El a știut că milostenia acoperă mulțime de păcate. Milostenia ne apropie sufletește de cel pe care îl ajutăm și ne face să-l iubim și mai mult”, a explicat IPS Arhiepiscop Pimen.

Comentarii Facebook


Știri recente