Sfinţirea Așezământului de copii „Sfântul Ierarh Leontie” din Rădăuți

Patriarhul României a sfințit, vineri seara (06 noiembrie 2015), Așezământul de copii Sfântul Ierarh Leontie din Rădăuți.

Prima zi a vizitei pastorale în Mitropolia Moldovei şi Bucovinei

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române a început astăzi, 06 noiembrie 2015, vizită pastorală în Mitropolia Moldovei şi Bucovinei. În deschiderea vizitei, Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Române a fost întâmpinat, în Biserica Aşezământului de copii Sfântul Ierarh Leontie din Rădăuţi, de mai mulţi ierarhi ai Bisericii noastre, clerici şi credincioşi din Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor. Soborul de ierarhi a fost format din: Înaltpreasfinţitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, Înaltpreasfinţitul Părinte Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, Înaltpreasfinţitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, Preasfinţitul Părinte Corneliu, Episcopul Huşilor, Preasfinţitul Părinte Macarie, Episcopul Ortodox Român al Europei de Nord, Preasfinţitul Părinte Varlaam Ploieşteanul, Episcop-vicar patriarhal.

Sfinţirea Așezământului de copii „Sfântul Ierarh Leontie” din Rădăuți

Apoi, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a sfințit casele Așezământului pentru copii Sfântul Ierarh Leontie din Rădăuți. Cele 34 de imobile sfinţite alcătuiesc complexul unde peste 100 de copii de vârste diferite, proveniți din centre de plasament și de la asistenți maternali, beneficiază de servicii social de calitate.

Cu acest prilej, Preafericirea Sa a rostit un cuvânt de învățătură, în care a vorbit despre importanța educației în formarea tinerilor.

„Este o mare binecuvântare să vedem un așezământ pentru copii atât de frumos, atât de bine organizat. Este cel mai bine organizat şi cel mai frumos din întreaga Românie. De aceea am venit cu bucurie aici cunoscând lucrarea părintelui stareţ Iustin şi cunoscând şi dărnicia multor oameni care au ajutat, fiindcă foarte adesea este mai uşor să înfiinţezi o instituţie decât să o menţii. Menţinerea unor instituţii importante presupune o grijă deosebită şi în acelaşi timp eforturi deosebite mai ales dacă dorim ca instituţiile înfiinţate să fie la înălţime din punct de vedere al vieţii spirituale, al vieţii materiale şi mai ales din punct de vedere al educaţiei. Educaţia este deosebit de importantă. Sfântul Ioan Gură de Aur, dar şi alţi Sfinţi Părinţi, arată că educaţia aceasta creştină este mai preţioasă decât simpla naştere biologică a copiilor pentru că se formează duhovniceşte ca unii care sunt bucurie pentru părinţi, pentru Biserică, pentru societate, dar şi pentru Împărăţia Cerurilor”, a spus Preafericirea Sa, potrivit Radio TRINITAS.

***

Aşezământul pentru Copii Sfântul Ierarh Leontie asigură un mediu stabil și oferă servicii integrate de calitate copiilor din incinta instituției, în vederea reintegrării în familie sau, după caz, reintegrării socio-profesionale și pregătirii pentru viață independentă. Această instituţie de ocrotire socială, construită la iniţiativa părintelui Arhimandrit Iustin Dragomir, stareţul mănăstirii Bogdana din Rădăuţi, este destinată orfanilor şi copiilor din familii defavorizate. Peste 100 de copii beneficiază de serviciile aşezământuluiîncă din luna septembrie a anului 2011.

Foto: Ziarul Lumina

Comentarii Facebook


Știri recente