Părintele Efrem Filotheitul va fi pomenit în Grecia la 40 de zile de la trecerea în veşnicie

Se împlinesc în curând patruzeci de zile de la trecerea în veşnicie a Părintelui Efrem Filotheitul, fost stareţ al Mănăstirii atonite Filoteu.

El a trecut la Domnul în 8 decembrie 2019 în Arizona la vârsta de 92 de ani.

În ultimii ani de viaţă, a fost viețuitor al Mănăstirii „Sfântul Antonie” din Florence, Arizona, unde a şi fost înmormântat în 11 decembrie 2019.


71 de ani în monahism: 5 aspecte din viața Părintelui Efrem Filotheitul


O slujbă de pomenire la împlinirea celor patruzeci de zile va avea loc în Grecia, sâmbătă, 18 ianuarie 2019, la Mănăstirea Sfântul Ioan Botezătorul – Serres, informează Orthodoxia News Agency.

Slujba va fi oficiată de Înaltpreasfinţitul Părinte Theologos, Mitropolit de Serres şi Nigriti.

Părintele Efrem Filotheitul

Avea numeroşi fii duhovniceşti în întreaga lume şi este considerat întemeietorul primei mănăstiri după tipic athonit pe pământ american, unde s-a mutat din 2005.

El era cunoscut pentru darul rugăciunii şi al vorbirii. Predicile sale sunt recunoscute ca fiind o adevărată şcoală de spiritualitate ortodoxă.

Foto credit: ortodoxiatinerilor.ro

Comentarii Facebook


Știri recente

Sfințire de troiță la Baza Aeriana 90 | FOTO

Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, episcop vicar patriarhal, a oficiat marți, 28 mai 2024, slujba de sfințire a troiței ridicate în fața comandamentului Bazei 90 Transport Aerian Otopeni „Comandor aviator Gheorghe Bănciulescu”.   Foto credit: Basilica.ro…