Peste 4000 de credincioși din întreaga lume au participat la înmormântarea Părintelui Efrem Filotheitul

Fostul stareţ al Mănăstirii atonite Filoteu a fost înmormântat miercuri la mănăstirea „Sfântul Antonie” din Arizona. Peste 4000 de credincioși l-au însoțit pe ultimul drum pe ucenicul Cuviosului Iosif Isihastul (va fi canonizat în curând de Patriarhia Ecumenică).

Monahul a trecut la cele veşnice duminică la ora 07:00 (ora României) la vârsta de 92 de ani.

Slujba înmormântării a fost oficiată de Arhiepiscopul Elpidofor al Americii și de Mitropoliții Alexie al Atlantei, Gherasim de San Francisco și Isaia al Denver-ului, informează Orthodoxia News Agency.

Funeraliile au fost transmise în timp real pe site-ul agenției de știri pentru toți cei care au dorit să-l însoțească pe Părintele Efrem pe ultimul drum, dar n-au ajuns.

Părintele Efrem s-a născut în Volos – Grecia, în anul 1927. A avut o copilărie grea şi a fost inspirat de vieţuirea evlavioasă a mamei sale, care a intrat în monahism spre finalul vieţii.

A mers în Sfântul Munte Athos, unde a devenit ucenicul Cuviosului Iosif Isihastul. A fost tuns în monahism în 1948, primind numele Efrem.

În 1973 a devenit stareţ al mănăstirii Filoteu.

În a doua parte a vieţii sale, părintele Efrem s-a mutat în Statele Unite ale Americii unde a întemeiat peste şaptesprezece aşezăminte monahale.

Vezi și 71 de ani în monahism: 5 aspecte din viața Părintelui Efrem Filotheitul.

Foto credit: Orthodoxia News Agency

Comentarii Facebook


Știri recente