Mozaic vechi de 1500 de ani cu Înmulțirea Pâinilor descoperit într-o biserică arsă, la est de Marea Galileii

Un mozaic care ar reprezenta episodul evanghelic al Înmulțirii Pâinilor (Matei 14: 14-22) a fost descoperit în Biserica Arsă din orașul Hippos în apropiere de Marea Galileii.

Biserica Arsă din orașul antic Hippos a fost descoperită din 2005. Arheologii au curățat ruinele în această vară pentru a obține dovezi istorice.

Un incendiu a distrus biserica de secol V în anul 700 după Hristos, însă podeaua pavată cu mozaic a fost conservată remarcabil de-a lungul secolelor de un strat de cenușă.

Biserica Arsă din orașul antic Hippos. ©Michael Eisenberg

„Cu siguranță, pot exista explicații diferite pentru descrierile pâinii și peștilor din mozaic, dar nu putem ignora asemănarea cu descrierea din Noul Testament”, a declarat Arheologul șef Dr. Michael Eisenburg pentru Daily Mail.

Mozaicul color ilustrează de asemenea cele douăsprezece coșuri cu fărâmituri despre care scrie în Evanghelie că au fost adunate de Apostoli.

Michael Eisenburg spune că această descoperire ar putea schimba perspectiva asupra locului în care s-a petrecut minunea, considerat a fi în prezent în zona Tabgha / Ginosar, în nord-vestul Mării Galileii.

Foto credit: Michael Eisenberg

Comentarii Facebook


Știri recente