Mihai Neșu către tineri, la Iași: Ortodoxia este harta perfectă. Să ne vedem cu toții în Rai!

Prezent prin videoconferință la Întâlnirea Tinerilor Ortodocși din Moldova (ITOM), Mihai Neșu le-a vorbit sâmbătă tinerilor despre succes din perspectivă creștină.

Fostul internațional a spus că Ortodoxia este „harta perfectă pentru a reuși în viață” și că în învățăturile Bisericii, ale Sfinților Părinți și ale duhovnicilor lor tinerii pot afla cheia succesului.

Întrebat fiind ce l-a determinat să vină către Ortodoxie, Mihai Neșu a spus: „Neliniștea din sufletul meu”.

„M-am gândit că trebuie să existe ceva mai mult decât lucrurile pe care le aveam când jucam fotbal: bani, mașini etc. (…) Pierzând tot m-am gândit că trebuie să fie ceva mai mult”, a adăugat fostul sportiv.

El a amintit că a fost pe la diverse mănăstiri și a discutat cu oameni de mai multe religii și confesiuni și a ajuns la concluzia că Ortodoxia este singura credință care a rămas neschimbată de 2000 de ani, este „harta perfectă pentru a reuși în viață”.

Fostul fotbalist a istorisit momentul când a fost în Arizona pentru a-l întâlni pe Părintele Efrem Filotheitul. Nu a reușit să-l întâlnească, dar alt părinte de la Mănăstirea „Sfântul Antonie” din Arizona i-a fost revelator.

„I-am zis: «Părinte eu caut o rețetă să-mi rezolve toate problemele». Și el mi-a zis așa de frumos: «Da. Bine faci. Noi îți dăm rețete, dar tu trebuie să începi să gătești». Atunci mi-am dat seama că aveam rețeta de mult prin atâtea învățături pe care le are credința ortodoxă care este ca o hartă perfectă care să ne ghideze în viața asta”.

„Nu este în altă credință o hartă mai perfectă. Toate celelalte sunt puțin distorsionate”, a subliniat Mihai Neșu.

Sunt mai fericit decât înainte de accident

Mihai Neșu a amintit provocările care au urmat după accidentarea sa și cum acesta s-a dovedit a fi o binecuvântare pentru el.

„Eu n-am reușit să fac nimic din suferința mea”, a mărturisit cu modestie fostul fotbalist vorbind despre accidentul suferit în mai 2011.

„Dar Dumnezeu, cu timpul, după vreo 3-4 ani așa, mi-a schimbat un pic firea și lucrurile din jurul meu. Am început să cunosc oameni, să îmi fac mai mulți prieteni care zi de zi îmi sunt de folos și care acum formează echipa Fundației Mihai Neșu care face niște lucruri extraordinare pentru copiii cu dizabilități”.

„Din suferința mea Dumnezeu a făcut ceva foarte bun, dar fără multă participare a mea. Singura mea voință era să caut ce e de folos pentru sufletul meu. L-am lăsat pe Dumnezeu să lucreze așa cum știe El mai bine și iată că a reușit să transforme suferința asta într-un lucru minunat”.

„Viața mea s-a transformat din ceva care putea însemna cum zic unii tragedie, blestem, într-o viață binecuvântată. Pot să zic că acum sunt mai fericit decât înainte de accident”.

”Să ne vedem cu toții în Rai!

Tinerii l-au aclamat la finalul conferinței pe fostul sportiv scandând numele său ca pe un stadion de fotbal.

Vizibil emoționat, Mihai Neșu le-a spus că se bucură să vadă atâția tineri „pe drumul bun aproape de Biserică”.

„Vă doresc în continuare să petreceți cu bine acolo, să vă fie de folos sufletelor tot ce învățați (…) Să ajungem cu toții acolo unde vrea Dumnezeu, la sfințenie și să ne vedem cu toții în Rai!”, le-a urat la final Mihai Neșu participanților la ITOM 2019.

Foto credit: Media ITOM 2019

Comentarii Facebook


Știri recente