Ce caută 1400 de „tineri în cetate”, la Iași?

1400 de tineri au ajuns vineri seară la Iași pentru a participa la Întâlnirea Tinerilor Ortodocși din Moldova (ITOM) ce are loc în acest an sub tematica „Tânărul în cetate”.

Participanții au fost primiți de Mitropoliții Teofan al Moldovei și Bucovinei și Serafim al Germaniei, Europei Centrale și de Nord la Catedrala Mitropolitană.

Fotografie de grup la Deschiderea ITOM 2019. ©Media ITOM 2019

„Tânărul în cetate”

Tema evenimentului, „Tânărul în cetate”, are la bază cartea „Creștinul în cetate”, al cărei autor, Adrian Papahagi, va fi prezent la eveniment.

Tinerii din județele Iași, Neamț, Botoșani, Suceava, Bacău, Vaslui, Ialomița au sosit cu interesul de a afla posibile răspunsuri la întrebări privind rolul lor în societatea contemporană, în cadrul a șase conferințe tip TEDx și a unor dezbateri.

Sâmbătă, la ITOM, vor conferenția în Grădina Palas: Adrian Papahagi și Pr. Visarion Alexa, alături de Mihai Neșu, prin videoconferință, precum și alte personalități.

Conferințele vor fi urmate de un concert de muzică veche susținut de Ansamblul Anton Pann.

ITOM 2019 se va încheia duminică, 25 august, cu Sfânta Liturghie oficiată la Catedrala Mitropolitană.

Vezi programul integral pe site-ul oficial al evenimentului.

Evenimentul este organizat de Arhiepiscopia Iașilor prin Departamentul Misiune pentru Tineret, în colaborare cu ASCOR și ATOR Iași.

Foto credit: Media ITOM 2019

Comentarii Facebook


Știri recente