ITO la final. Craiova predă ștafeta Timișoarei

Întâlnirea Internațională a Tinerilor Ortodocși (ITO) de la Craiova a ajuns la final. Duminică, organizatorii au predat ștafeta reprezentanților Arhiepiscopiei Timișoarei, gazda următoarei ediții.

Ultima zi a ITO 2019 s-a desfășurat la Mănăstirea Maglavit. Acolo, cei 4.000 de tineri au participat la slujba de sfințire a bisericii și la Sfânta Liturghie. Episcopul Ignatie al Hușilor le-a vorbit în predică despre frumusețea interioară din ce în ce mai deficitară „într-o lume de fotomani”.

La finalul slujbei, Mitropolitul Irineu al Olteniei a mulțumit tuturor celor implicați în organizarea la Craiova a celui mai mare eveniment anual dedicat tinerilor ortodocși din toată lumea.

Arhiepiscopii Craiovei și Timișoarei alături de tinerii reprezentanți ai celor două eparhii. ©Basilica.ro/Raluca Ene

A urmat ceremonia de predare a torței ITO.

Cuplul care a purtat torța evenimentului la ITO Craiova și Mitropolitul Irineu. ©Basilica.ro/Raluca Ene

Torța a trecut de la cuplul care a reprezentat Arhiepiscopia Craiovei la un cuplu de tineri din Timișoara, în prezența Mitropoliților Irineu al Olteniei și Ioan al Banatului.

Tinerii timișoreni care au preluat torța ITO alături de Mitropolitul Ioan. ©Basilica.ro/Raluca Ene

Mitropolitul Ioan a apreciat „întâlnirea deosebită” de la Craiova și a menționat că Timișoara este la rândul ei un oraș atractiv.

„A fost o întâlnire deosebită a tinerilor. Din momentul acesta, Craiova are mii de ambasadori în spațiul ortodox”, a afirmat IPS Ioan, Mitropolitul Banatului și Arhiepiscopul Timișoarei.

Ierarhul a precizat că delegații Arhiepiscopiei Timișoarei „și-au luat notițe” pe tot parcursul evenimentului.

„Va fi și Timișoara, nădăjduim, un oraș atractiv pentru că prin excelență a fost orașul revoluției tinerilor”, a spus Înaltpreasfinția Sa.

IPS Ioan binecuvintează participanții la ITO 2019. ©Basilica.ro/Raluca Ene

„Vă așteptăm cu multă bucurie în primul oraș liber de comunism, în Capitala Banatului, orașul luminii, Timișoara”, au transmis prin intermediul Trinitas TV tinerii timișoreni care au preluat torța ITO.

ITO 2020 va fi a șaptea Întâlnire Internațională a Tinerilor Ortodocși, după edițiile din Baia Mare (2014), Cluj (2015), București (2016), Iași (2017), Sibiu (2018) și Craiova (2019).

Foto credit: Basilica.ro / Raluca Ene

Comentarii Facebook


Știri recente