Întâlnirea Internațională a Tinerilor Ortodocși: A fost lansat site-ul oficial ITO 2017

În Sala Iustin Moisescu a Centrului Eparhial Iași are loc astăzi, 2 februarie 2017, de Ziua Mondială a Tineretului Ortodox, prezentarea celei de-a patra ediții a Întâlnirii Internaționale a Tinerilor Ortodocși (ITO). ITO 2017 se va desfășura la Iași în perioada 1-4 septembrie.

În acest sens, Doxologia Media a lansat, cu sprijinul Mitropoliei Moldovei, site-ul oficial al acestui eveniment: ito2017.ro. Acesta este disponibil în limbile română și engleză și oferă informații cu privire la programul evenimentului și condițiile de participare. Totodată, Întâlnirea Tinerilor Ortodocși este promovată și prin intermediul rețelelor de socializare: Facebook, Youtube, Twitter, Instagram.

Evenimentul se încadrează în seria întâlnirilor organizate în anii 2013 și 2014 la Baia Mare, în 2015 la Cluj și în 2016 la București.

Scopul întâlnirii este crearea cadrului în care tinerii să poată găsi modele și trăi experiențe formatoare care să-i apropie de Biserică prin împărtășirea valorilor creștin-ortodoxe și încurajarea dialogului dintre grupurile de tineret din țară și străinătate.

ITO 2017 este organizat de Arhiepiscopia Iașilor prin Departamentul de Tineret și Asociația Studenților Creștin Ortodocși Români (ASCOR) Iași și va avea tema Tânărul în căutarea Libertății.

La evenimentul din această toamnă sunt așteptați 7000 de tineri ortodocși din România, Republica Moldova, Ucraina, Grecia, Serbia, Albania, Macedonia, Franța, Germania, Belgia, Italia, Spania, Portugalia, Irlanda, Marea Britanie, Elveția, Turcia, Iordania, Siria, dar și de pe continentul african. De asemenea, 550 de tineri vor fi implicați în acest proiect ca voluntari.
ITO 2017

Comentarii Facebook


Știri recente