„Împreună ridicăm o casă” | ASCOR Iași construiește locuință pentru o mamă singură și copiii ei

ASCOR Iași a anunțat joi că începe construirea unei case pentru o văduvă și cei cinci copii ai ei. Este a treia locuință pe care organizația o construiește pentru o familie numeroasă și vulnerabilă social în cadrul proiectului „Împreună ridicăm o casă”.

Familia se află în parohia Vlădeni, județul Iași, în parohia părintelui Cătălin Adumitroaie. Doi dintre copii suferă de probleme de sănătate, conform anchetei sociale primite din partea primăriei.

„Întrucât această familie nu are o locuință, ne propunem, cu ajutorul lui Dumnezeu și sprijinul dumneavoastră, să le oferim o casă”, au scris studenții ortodocși pe pagina lor de Facebook.

„Lansând oficial campania în preajma sărbătorii Sfintei Parascheva de la Iași, vom pune de la început ca ocrotitoare a casei și a familiei pe Sfânta Cuvioasă Parascheva”, au adăugat ei.

„Așa după cum și la primele două case pe care le-am construit într-un interval de un an și jumătate am simțit ajutorul lui Dumnezeu și sprijinul din partea persoanelor cu sufletul mare, așa nădăjduim că și această casă va fi finalizată până în iarnă”, au mai scris membrii ASCOR Iași.

Luna trecută, Mitropolitul Teofan a sfințit cea de a doua casă construită de ASCOR Iași în satul Pleșani, în comuna Călărași, județul Botoșani. Prima, construită pentru doi copii fără mamă și cu tatăl bolnav la Glodenii Gândului, în județul Iași, a fost sfințită de Preasfințitul Ignatie în vara aceasta.

„Scopul campaniei «Împreună ridicăm o casă» este acela de ajuta familiile să se integreze în societate și de a le oferi șansa la o viață normală”, a declarat Andrei Mocanu, coordonatorul acesteia.

„Dincolo de zidurile fizice ale caselor pe care le ridicăm, scopul nostru este acela de a contribui la ridicarea duhovnicească a acestor familii, de a pune temelia unei vieți duhovnicești. Ca o confirmare, familia de la Pleșani și-a făcut și casă duhovnicească, unindu-se prin taina cununiei.

Pentru donații

Andrei Mocanu: 0756 277 365
RO61BRDE240SV95235282400 – subcont ASCOR Iași (BRD – sucursala Iași)


ASCOR este o organizație de tineret nonguvernamentală (ONG), cu caracter creștin, apolitică și non-profit, cu filiale în toate centrele universitare din țară.

ASCOR Iași s-a înființat la 14 octombrie 1990, la inițiativa unui grup de studenți, cu sprijinul și binecuvântarea Părintelui Patriarh Daniel, la acea vreme mitropolit al Moldovei și Bucovinei. Ocrotitorii spirituali ai ASCOR Iași sunt Sfântul Calinic de la Cernica și Sfânta Cuvioasă Parascheva.

Comentarii Facebook


Știri recente