ASCOR a dus la bun sfârșit proiectul început în iulie: Casă pentru doi copii orfani din Iași

Demersurile începute în iulie de ASCOR Iași au ajuns la final înainte de venirea iernii: Familia Olaru din localitatea ieșeană Glodenii Gândului are o casă nouă care a fost sfințită sâmbătă de Episcopul Ignatie al Hușilor.

Familia Olaru este compusă din doi copii orfani de mamă și tatăl lor care este suferind de semipareză.

Timp de patru luni, sute de persoane au contribuit la acest proiect filantropic inițiat de ASCOR.

„Cu darul lui Dumnezeu și prin osteneala acestor tineri, suntem martorii unui eveniment foarte frumos: concretizarea dragostei noastre față de cei care au nevoie imperioasă să le fim aproape”, a spus Episcopul Hușilor potrivit Doxologia.

Apreciere din partea Mitropoliei

Aflat la Glodenii Gândului ca delegat al Mitropolitului Teofan al Moldovei și Bucovinei, Episcopul Ignatie i-a acordat lui Andrei Mocanu, coordonatorul campaniei „Împreună construim o casă”, distincția mitropolitană „Crucea Sfântului Ierarh Dosoftei”.

Coordonatorul campaniei „Împreună construim o casă”, primește „Crucea Sfântului Ierarh Dosoftei”. ©Doxologia /  George Antonie Șalgău

„Tot ceea ce au făcut acești tineri nu este altceva decât o mărturie concretă că este posibil ca atunci când ai un gând bun, un proiect deosebit pentru cei care au foarte mare nevoie, totul devine foarte posibil chiar dacă ne pare că este puțin anevoios sau apar anumite obstacole. Când avem intenția bună, gândul bun, toate pot deveni realizabile”, a adăugat ierarhul.

ASCOR nu se oprește aici

Locuința din Glodenii Gândului este prima realizare din Proiectul ASCOR Iași „Împreună construim o casă”.

Andrei Mocanu a amintit că următorii beneficiari vor fi din Botoșani.

„A fost un drum anevoios, un drum în care am întâmpinat greutăți, dar Dumnezeu a rânduit și am fost ajutați mereu. De aceea, noi am prins curaj și vă aducem la cunoștință că am dat deja startul celei de-a doua campanii «Împreună ridicăm o casă», iar joia viitoare vor cânta diferiți artiști de muzică populară în sprijinul cauzei noastre”.

Pentru finanțarea celui de-al doilea proiect, ASCOR organizează un spectacol caritativ.

Afișul evenimentului.

Beneficiarii selectați la propunerea Pr. paroh Andrei Toplicean sunt din satul Pleșani, județul Botoșani. Familia se află în situație de risc. Din cei trei copii, doi au probleme de sănătate (diagnosticați cu Hidrocefalee).

Casa lor se află în stare avansată de degradare, în proporție de 90%. Locuința nu este racordată la rețeaua de energie electrică, iar încălzirea se face cu lemne. În respectiva locuință sunt în prezent 7 persoane, întrucât alți doi frați ai mamei nu au unde să locuiască.

Foto credit: Doxologia /  George Antonie Șalgău

Comentarii Facebook


Știri recente