Ierarhii români au mers alături de refugiații ucraineni în vămi și în tabere (FOTO)

Majoritatea eparhiilor derulează acțiuni umanitare semnificative pentru refugiații din Ucraina. Pe lângă coordonarea activităților, unii dintre ierarhii români au mers personal la punctele de trecere sau în taberele de refugiați pentru a fi alături de cei care fug din calea războiului.

Arhiepiscopul Calinic al Sucevei și Rădăuților a fost încă de vineri în Vama Siret pentru a se asigura că ampla acțiune umanitară a eparhiei decurge cât mai bine.

Și ierarhii români de peste Prut sunt alături de ucrainenii refugiați. Episcopul Veniamin al Basarabiei de Sud a vizitat sâmbătă campusul pentru refugiați și vama din Palanca oferind alimente și alte bunuri persoanelor refugiate.


Episcopul Visarion al Tulcii a mers luni seară la Vama Isaccea, un alt punct de trecere prin care mii de ucraineni intră în țara noastră în aceste zile.


Episcopul Igantie al Hușilor a fost marți în Vama Albița alături de voluntarii Asociatiei Filantropia Ortodoxă Huși.

Tot marți, Arhiepiscopul Casian al Dunării de Jos a mers la Campusul universitar din Galați unde sunt cazați mai mulți refugiați ucraineni. Ierarhul i-a încurajat pe ucraineni și le-a oferit doamnelor flori și mărțișoare.

Unde poți oferi sprijinul tău pentru refugiații ucraineni: Platforma „Ajută cu bucurie” a Patriarhiei Române.

Comentarii Facebook


Știri recente