Hristos ne cheamă să ajutăm pe cei de sub povara Crucii, a spus Arhiepiscopul Ciprian

„Ești chemat de Hristos să pui și tu umărul la crucea suferinței pe care o poartă persoana respectivă, printr-o rugăciune, printr-un cuvânt de îmbărbătare, de încurajare a celui aflat sub povara crucii, care uneori simte că nu o mai poate duce”, a îndemnat Înaltpreasfinţitul Părinte Ciprian în omilia duminicală.

Subiectul principal al cuvântului său a fost necesitatea purtării crucii personale, înțeleasă ca asumare a necazurilor și suferințelor vieții pământești.

Ierarhul a subliniat că nu putem rămâne insensibili când vedem suferinţă în jurul nostru.

„Dacă este un om cu rațiune și cu credință, când suferă aproapele său, suferă el însuși”, a spus Înaltpreasfinţia Sa care a adăugat că „starea firească a omului este ca el să împărtășească suferința semenului său”.

Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian a fost prezent duminică, 16 septembrie 2018, în Parohia „Sfântul Ioan Botezătorul” din cartierul buzoian Poștă.

Cu acest prilej, ierarhul a oficiat Sfânta Liturghie și a sfințit noul complex parohial, format din capela mortuară și cancelarie.

Corul Psaltic Misionar „Sfântul Roman Melodul” al Eparhiei a oferit răspunsurile liturgice.

Biserica „Sfântul Ioan Botezătorul” din Buzău a fost ridicată în anul 1947. Prin strădania actualului paroh, Pr. Nicolae Dumitrașcu, de-a lungul timpului, au fost realizate lucrări de renovare și înfrumusețare a lăcașului de cult.

Foto credit: Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei

Comentarii Facebook


Știri recente