Gest emoţionant: Înaltpreasfinţitul Părinte Ioan a invitat o femeie nevoiaşă să ia masa împreună cu el

La finalul slujbei duminicale din Catedrala Mitropolitană, Înaltpreasfinţitul Părinte Ioan al Banatului a invitat o mamă cu patru copii, aflată într-o situaţie financiară precară, să ia masa cu el la Mitropolie.

Ierarhul a fost impresionat de povestea ei de viaţă şi s-a oferit să îi întindă o mână de ajutor.

„Când am intrat în biserică astăzi m-am întâlnit cu această soră, care nu a strigat în urma mea să o ajut, dar a strigat necazul ei către mine. Are patru copii, a stat pe unde a putut pe aici şi acum vrea să se întoarcă acasă”, a spus ierarhul în cuvântul de la finalul liturghiei oficiată duminică, 10 februarie, în Catedrala din Timişoara.

După ce a aflat că femeia nu a mai mâncat o masă caldă de două săptămâni, ierarhul a invitat-o să mănânce la mitropolie şi a chemat o monahie de la Centrul eparhial căreia i-a dat-o în grijă.

Totodată, Înaltpreasfinţia Sa le-a spus tuturor mamelor prezente în lăcaşul de cult că oricare putea fi „în durerea şi necazul ei” şi a făcut un apel la pentru ajutorarea femeii ca „să ajungă acasă şi să treacă peste pragul iernii”.

La final, ierarhul a îndemnat ca atunci când trecem „pe lângă cineva în necaz să ne oprim aşa cum s-a oprit Hristos şi a mângâiat pe aceea femeie cananeiancă”.

Mitropolitul Banatului este recunoscut pentru gesturile sale caritabile.

A devenit o tradiţie ca să îşi serbeze ocrotitorul spiritual împreună cu cei fără adăpost, iar în ultimii ani a construit mai multe locuinţe pentru familii aflate într-o situaţie financiară delicată.

Foto credit: Captură video Trinitas Tv

Comentarii Facebook


Știri recente