Mitropolitul Banatului şi-a serbat onomastica alături de oamenii străzii

Înaltpreasfinţitul Părinte Ioan şi-a cinstit ocrotitorul, pe Sfântul Ioan Botezătorul, printr-un gest caritabil, oferind daruri persoanelor cazate în Adăpostul de noapte de pe strada Învăţătorului din Timişoara.

„Nu este nimic excepțional, pentru mine este normalitate și ar trebui cât mai des să facem astfel de acțiuni, pentru că vedeți că acești oameni sunt părăsiți, sunt oameni ai străzii”, a declarat ierarhul pentru pressalert.ro.

Ierarhul le-a oferit o masă caldă, peste 250 de articole vestimentare și cozonaci celor 35 de persoane aflate în aşezământ.

Mitropolitul Ioan a fost însoţit de o monahie care are şi specializare medicală pentru a oferi ajutor celor cu probleme de sănătate.

Mitropolitul Ioan al Banatului alături de oamenii străzii. Foto credit: Pressalert.ro

Ierarhul şi-a exprimat nădejdea ca pe viitor să fie mutaţi într-un loc care să aibă condiţii mai bune.

Totodată, a remarcat că nu trebuie să trecem pe lângă „România suferinţei închizând ochii”.

„Mă uit și văd o saltea liberă și mă gândesc că poate locul meu ar fi fost acolo dacă n-aș fi avut o șansă în viață, să pot să fac un pic de școală, așa că nu putem să trecem pe lângă România suferinței închizând ochii”, a spus Înaltpreasfinţia Sa.

„N-aș putea să privesc raze de soare dacă nu m-aș apleca asupra acestor oameni, n-aș putea să mai țin o predică, să vorbesc, dacă cuvintele nu au și acoperire prin fapte”, a subliniat ierarhul.

Mitropolitul Ioan este renumit pentru actele sale de caritate. În ajunul Crăciunului, ierarhul a dăruit o locuinţă nouă unei familii cu o situaţie financiară delicată din localitatea Satchinez.

De asemenea, beneficiarii au primit lemne pentru foc, alimente, haine, așternuturi, tacâmuri, veselă, dar și cele de trebuinţă traiului zilnic.

Foto credit: Pressalert.ro

Comentarii Facebook


Știri recente