Cum a ajutat un „firicel de fum” doi vârstnici în prag de iarnă

Un „firicel de fum” i-a atras atenţia Mitropolitului Ioan al Banatului că o casă aproape dărâmată, din Giulvăz (jud. Timiş), este locuită. Miercurea trecută a aflat de drama fraţilor Bulai, iar sâmbătă s-a întors cu o echipă de dulgheri, cu materiale de construcţie şi a restaurat imobilul care stătea să cadă, a declarat pentru Agenţia de ştiri Basilica pr. Ionel Popescu, vicar Eparhial – Arhiepiscopia Timişoarei.

La cei 71 de ani ai săi, Stelian Bulai are grijă de fratele său mai mic cu un an care suferă de o dizabilitate psihică. Condiţiile de trai erau austere, prin acoperişul casei intra ploaia, pereţii de rezistenţă aveau fisuri, iar singura sursă de încălzire era o sobă de tuci.

Rugăciunile l-au adus pe mitropolitul Ioan în ajutorul lor, spune Stelian. „Am zis: „Doamne, poţi să mă ajuţi? Eu nu am pe nimeni”.

Echipa de muncitori a reconstruit acoperişul cu o suprafaţă de 140 metri pătraţi şi a întărit punctele principale ale casei, deoarece în anumite zone imobilul se afla în pericol de prăbuşire.

„Mitropolitul Ioan a lăsat la magazinul din sat o sumă de considerabilă de bani pentru a le asigura celor doi fraţi alimentele de strictă necesitate până la anul în vară, dar şi hrana pentru săptămâna aceasta”, a spus Pr. Ioan Popescu.

Ierarhul le-a achiziţionat şi lemnele pentru foc şi urmează să le repare şi instalaţia electrică.

„Le va trimite un electrician ca să repare instalaţia şi să o extindă pentru toată locuinţa”, a spus Pr. Ionel.

Costurile lucrărilor efectuate la această casă din Giulvăz au fost suportate de către Centrul eparhial.

Citeşte şi:

Foto credit: Mitropolia Banatului

Comentarii Facebook


Știri recente