O nouă casă construită în Mitropolia Banatului. Ce propune IPS Ioan: „Am scoate mulți oameni din sărăcie”

După aproximativ 6 luni de la demararea lucrărilor la o locuință destinată unei familii cu 6 copii din comuna Orțișoara, Mitropolitul Banatului a participat duminică la slujba de sfințire a casei. Lucrările la mansardă sunt în plină desfășurare.

Înaltpreasfinția Sa a îndemnat pe edilul comunei Orțișoara ca, împreună cu consilierii locali să identifice posibilitatea legală de a repartiza terenuri și altor familii nevoiașe, pentru construirea de locuințe, la edificarea cărora va contribui și Centrul eparhial.

Înaltpreasfinția Sa a evidențiat și faptul că în țara noastră sunt aproximativ 3.200 de primării.

„Credeți că ar fi imposibil să se construiască în fiecare comunitate măcar o casă modestă cu două camere? Într-un mandat de primar, de patru ani, în țara aceasta s-ar putea face peste 12.000 de case. Încet, încet, am scoate mulți oameni din sărăcie”, a precizat Mitropolitul Ioan.

Totodată, ierarhul a încurajat familia Man, noii locuitori ai casei, să-și trăiască viața în duhul credinței, să se implice în viața parohiei și să-I mulțumească lui Dumnezeu și tuturor binefăcătorilor pentru darul minunat pe care l-au primit, informează centrul eparhial.

Parohia Timișoara-Iosefin și Fundația „Preot Ioan Olariu” vor continua lucrările care mai sunt de efectuat la mansardă și vor ajuta familia cu rechizite, încălțăminte, îmbrăcăminte și alimente.

Foto credit: Mitropolia Banatului

Comentarii Facebook


Știri recente