Casă nouă pentru o familie cu șapte copii oferită de Mitropolia Banatului

Mitropolitul Ioan al Banatului a oferit în ajunul Crăciunului o casă nouă pentru o familie cu șapte copii  din localitatea Satchinez, județul Timiș, ai căror tată s-a îmbolnăvit grav.  

Mama copiilor, în ciuda sărăciei se străduia să țină copii la școală pentru a le putea oferi un viitor, lucru care a atras atenția părintelui Vasile Baboș de la biserica din Dumbrăvița, informează Mitropolia Banatului.

Preotul le-a oferit sprijin material, dar și duhovnicesc vreme îndelungată, dar pentru că locuința familiei se afla într-un stadiu avansat de degradare, acesta a cerut ajutorul Mitropoliei Banatului.

Luni, 24 decembrie, Mitropolitul Ioan a înmânat cheile noii case și a adresat familiei câteva îndemnuri:

„Prin râvna deosebită a părintelui Vasile sunteți în casă nouă. Vă rugăm să vă păstrați credința în Dumnezeu așa cum ați avut-o până acum deoarece casa aceasta este rodul credinței dumneavoastră”.

„Întâi de toate v-a aflat Hristos și iată prim mila lui Dumnezeu aveți această casă acum”, a spus Înaltpreasfinția Sa.

De asemenea, beneficiarii au primit lemne pentru foc, alimente, haine, așternuturi, tacâmuri, veselă, dar și un frigider nou.

Noua casă este una de tip modular, cu 3 camere, bucătărie, grup sanitar și a fost racordată la toate utilitățile necesare.

Foto credit: Mitropolia Banatului

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente

6 sate în care să-ți petreci Crăciunul

Tradiții, peisaje unice și mănăstiri monument istoric, toate acestea reprezintă doar câteva din motivele pentru care ar trebui ca sărbătorile de iarnă să fie petrecute în vatra satului. Pentru a omagia toate aceste elemente definitorii…