Casă oferită gratuit pentru o familie numeroasă. Mitropolitul Banatului a sfinţit imobilul (Video)

Casă oferită gratuit de Arhiepiscopia Timişoarei

Mitropolitul Banatului a oficiat marţi, 6 septembrie 2016, slujba de sfinţire a casei achiziționată de Arhiepiscopia Timișoarei pentru o familie cu patru copii aflată într-o situaţie financiară delicată, informează Răzvan Fibișan de la Biroul de presă al Arhiepiscopiei Timișoarei.

Înaltpreasfinţitul Părinte Ioan, Mitropolitul Banatului, a vizitat ieri, 6 septembrie, familia numeroasă din Parohia Variaș, Protopopiatul Sânnicolau Mare, pentru care Arhiepiscopia Timişoarei a achiziţionat recent o casă. Cu acest prilej, Ierarhul, înconjurat de un sobor de preoţi şi în prezenţa a mai multor credincioşi din parohie, a oficiat slujba de sfinţire a imobilului.

Totodată, Înaltpreasfinția Sa a acordat familiei un ajutor financiar care să suplimenteze hrana pentru cei patru copii.

„Astăzi, cu ajutorul lui Dumnezeu, am terminat lucrările de restaurare a unei case, pe care am cumpărat-o în localitatea Variaș, pentru o familie, a cărui tată este deținut. În această comună este grădiniță și școală cu opt clase, unde, începând cu aceste zile, pot fi înscriși cei patru copii. De asemenea, am rezolvat atât un abonament pentru 200 de zile la o brutărie, pentru a avea pâine, cât și un abonament, tot de 200 de zile, pentru lapte. Rămâne ca preotul de aici din sat să treacă mereu pe la ei și să-i sprijine în toate nevoile, până va ieși din penitenciar tatăl copiilor. De asemenea, le-am adus și bani pentru achiziționarea rechizitelor școlare, ca acum, în septembrie, să poată începe școala, la fel ca toți ceilalți copii din localitate”, a precizat Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Ioan.

Această grijă faţă de persoanele defavorizate se va afla pe mai departe în atenţia Înaltpreasfinţitului Părinte Ioan, Arhiepiscopul Timișoarei și Mitropolitul Banatului, şi a Centrului eparhial din Timișoara.

***

În luna iulie a acestui an, în urma unei solicitări către conducerea Penitenciarului din Timişoara de a fi identificaţi deţinuţii care se confruntă cu probleme sociale deosebite, care au familii numeroase şi nu posedă locuinţă, Mitropolia Banatului a cumpărat o locuinţă pentru un deţinut de la Penitenciarul Timişoara.  Respectivul este căsătorit, are 4 copii şi nu deţine locuinţă proprietate personală. De când se află în detenţie, soţia şi cei patru copii ai săi au locuit la unele familii din câteva localităţi bănăţene, confruntându-se cu multe lipsuri şi cu probleme familiale foarte grave. Întrucât deţinutul în cauză va fi eliberat din penitenciar peste 2 luni de zile, adică în prag de iarnă, fiind pus în situaţia de a nu avea un adăpost deasupra capului pentru el şi familia sa, Centrul eparhial din Timișoara s-a implicat în această acţiune umanitară atât de necesară celor şase suflete.

 

Comentarii Facebook


Știri recente