Consiliul Director ASCOR Iași la final de mandat: Hristos nu ne cere fapte mari, ci binele accesibil

Consiliul Director al Asociației Studenților Creștini Ortodocși Români (ASCOR) – filiala Iași și-a încheiat mandatul de doi ani, în care organizația a desfășurat sute de activități. Coordonatorii au transmis câteva gânduri la final de mandat. „Hristos nu ne cere fapte mari sau imposibil de realizat, ci mai ales să facem acel bine care ne este accesibil, în comuniunea iubirii”, spun tinerii.

„Participarea și colaborarea la evenimente istorice precum «Serbarea de la Putna – 150. Continuitatea unui ideal» ne relevă că prezentul se înțelege cunoscând trecutul, astfel orientați în direcția potrivită, putem trăi cu mai mult sens, uitându-ne corect spre viitor”, mai spun reprezentanții ASCOR Iași. „Sunt multe lecții pe care tinerii și le pot însuși prin participarea la astfel de evenimente mari, care schimbă vieți și te face încrezător în ziua de mâine.”

Dar și micile activități, precum vizitele săptămânale la centrele de bătrâni, de copii și în penitenciare, sau serile de rugăciune au un rol la fel de important în formarea tinerilor, spun tinerii. „Hristos nu ne cere fapte mari sau imposibil de realizat, ci mai ales să facem acel bine care ne este accesibil, în comuniunea iubirii.”

În cei doi ani de mandat, ASCOR Iași a continuat programul „Împreună ridicăm o casă” și „Caravana ASCOR”.

Primul ajută familiile defavorizate care au nevoie de o locuință, iar al doilea este un proiect educativ prin care copiii din zonele rurale sunt încurajați să descopere Sfânta Scriptură.

Asociația a mai dezvoltat o colaborare cu românii din jurul graniței și din diaspora: pelerinaje în Basarabia, construirea a două monumente acolo în colaborare cu Asociația Monumentum, schimburi de experiență cu tinerii din afara granițelor.

ASCOR Iași a participat și la evenimente dedicate tinerilor ortodocși din întreaga lume, unde au stabilit legături cu tineri ortodocși din din Muntenegru, Olanda, dar și cu membrii ROYA (Romanian Orthodox Youth of The Americas).

„Voluntariatul în tinda Bisericii e un fel de metanoia. Dacă urmăm și căutăm voia lui Dumnezeu în tot ceea ce facem și facem totul în perspectiva veșniciei, atunci înțelegi ceea ce faci în alt duh”, concluzionează reprezentanții ASCOR Iași.

„E nevoie de efort constant pentru a împlini misiunea noastră ca asociație, însă după doi ani de implicare și organizare de activități, ne dăm mai mult seama că lui Dumnezeu îi aparține rezultatul final, care este în inima omului.”

În luna noiembrie, ASCOR Iași își alege alt Consiliu Director. Foto: Arhiva ASCOR Iași

Echipa Consiliului Director ASCOR Iași este alcătuită din 16 membri aleși prin vot și se ocupă de organizarea întregii activități a asociației.

Organizația va anunța în curând componența noului Consiliu Director.

Foto credit: Arhiva ASCOR Iași

Urmărește-ne pe Telegram: t.me/basilicanews

Comentarii Facebook


Știri recente